Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Saturday, November 17

BAGAIMANA WUJUD MAKHLUK UFO

BAGAIMANA WUJUD MAKHLUK UFO

Pengalaman seorang penternak di Amerika Syarikat, Bill Brazel agaknya dapat menjawab sebahagian dari teka teki tersebut.

Pada 13hb Jun 1947, merupakan hari yang amat bersejarah bag! Bill Brazel. Pada hari itu namanya sendiri dan nama penternak menjadi tersohor seluruh dunia.

Ceritanya begini, Malam sebelumnya iaitu pada 2hb Jun 1947, bandar New Mexico dilanda angin ributyang dahsyat yang pernah dialami dalam beberapa tahun terakhir, Hujan dan angin menderu-deru sepanjang malam, menerpa, menyapu dan memporak porandakan semua yang ada.Di tengah-tengah suasana yang mencengkam itu tiba-tiba seolah-olah Bill Brazel mendengar suara ledakan yang agak ganjil. Dia tidak tahu bunyi ledakan apa itu. Tetapi dia yakin bunyi itu bukan bunyi petir atau guruh.. Dia pun tertanya-tanya siapa pulak yang bermain mercun di tengah-tengah malam buta begini. Tengah-tengah hujan ribut, dia orang sebok main mercun.

Keesokannya, apabila hari sudah siang, Brazell lekas-lekas pergi menengok sama ada lembu-lembu peliharaannya masih selamat. Nasib baik binatang peliharaannya itu masih hidup. Tetapi apa yang Brazell temui dalam ladangnya amat mengejutkan.Sungguh di luardugaan! Diatengokladang-ladangnya dipenuhi dengan potongan-potongan kayu dan logam-logam berserakan lintang pukang. Padahal pada petang semalam benda-benda ini semuanya tidak ada. Apabila dia memeriksa kayu-kayu itu, dia dapati kayu itu amat berat sekali. Dan di atas beberapa keping kayu itu tertulis dengan jelas huruf-huruf yang kelihatan mirip huruf-huruf Mesir kuno yang ganjil. Manakala logam-logamnya pula mirip lembaran timah nipis dan jenis logam yang amat keras.Tidak jauh dari situ, Brazell menemui sesuatu yang lebih memeranjatkan.

"Eh eh makhluk apa ni?" Dia dapat melihat beberapa makhluk sedang bergelimpangan dan terdapat sebuah cakra yang terdampar di situ. Makhluk-makhluk itu mirip manusia tetapi bukan manusia. Ada beberapa diantaranya masih hidup tetapi tidak boleh bercakap. Kerana ketakutan Brazell lari masuk ke dalam rumahnya dan terus menelefon polls. Kemudian dia melaporkan juga kepada Pengkalan Udara Angkatan Darat Roswell yang terletak dekat dengan ladang ternakannya.


Ketua Intelijen, Major Jesse Marcel membawa satu pasukan penyelidik. Ambulan-ambuIan dikerahkan membawa makh I u k-m a k h I u k yang terbakar dan bergelimpangan itu. Sementara trak-trak askar membawa serpihan kayu dan logam dari serpihan pesawat angkasa yang luarbiasa itu.

Peliknya, Major Jesse memerintah Brazell supaya tidak menceritakan kejadian tersebut kepada orang lain sebelum mendapat kebenaran dari pihak tentera.

Perlu dinyatakan, pada ketika itu New Mexico adalah pusat penyelidikan atom, roket pesawat dan radar Amerika dan Roswell adalah pengkalan 509 US Air Force Bomb Group satu-satunya pasukan pengebom atom yang cukup terlatih di dunia. Charles Berlitz seorang pengkaji dan pengarang tentang perkara-perkara UFO yang terkenal telah menerbitkan sebuah buku yang menuduh bahawa pemerintah Amerika menutup fakta sebenar tentang UFO, kerana pesawat yang dijumpati oleh Brazell itu ialah piring terbang bersama 6 makhluk asing yang tidak dikenali.

Menurut seorang bekas tentera Amerika, Carady Barney Barnett, "Saya adalah salah seorang dari mereka yang pertama sampai di tempat kejadian, pada pagi 3 Julai 1947. Di sana saya lihat ada sebuah kenderaan asing berbentuk cakra atau piring, dengan garis lintang sekitar 8 hingga 10 meter, ada beberapa tubuh makhluk yang bergelimpangan kelihatan sudah tidak bernyawa. Mereka mirip manusia, kepalanya lonjong, mata kecil, dan mereka tidak ada rambut. Ukuran tubuh mereka dibandingkan dengan manusia, mereka lebih kecil dan ukuran kepalanya lebih besar dengan badannya yang kecil itu. Bentuknya tidak seimbang, kepala sangat besar badan kecil. Pakaian mereka sepasang baju yang terus bersambung dengan seluar berwarna kelabu, tidak ada kancing atau tali pinggang. Nampak seperti mereka itu semuanya lelaki. Sayangnya kisah yang lengkap tidak dapat diperolehi oleh Berlitz kerana Barnett telah meninggal dunia dalam tahun 1969. Berlitz mendapat maklumat ini dari kawan baik Barnett. Malah P e n t e r n a k Brazell juga sudah mati, tetapi anaknya Bill menceritakan bagaimana ayahnya menemui makhluk asing itu.

Kata Bill ayahnya sangat susah hendak bercerita tentang hal itu kerana ayahnya telah diminta bersumpah dengan pihak tentera untuk menutup mulut dan ayahnya sangat susah hendak melanggar sumpah itu. Yang jelas kata ayahnya pesawat itu memang susah hendak dibuat dan bukan buatan manusia biasa. Menurut cerita ayahnya, beberapa makhluk itu masih hidup dan kelihatan leher mereka terbakar. Makhluk-makhluk itu di bawa ke California dan dibantu dengan alat pernafasan (Respirator) tetapi mereka semuanya mati sebelum berhasil untuk dikomunikasi. Berlitz seterusnya menemui seorang Professor Fizik dari Universiti California, Dr. Weisberg yang turut meneliti piring terbang berserta makhluknya. Kata Dr. Weisberg, kenderaan mereka itu seperti punggung kura-kura dan di dalamnya terdapat kabin sepanjang 5 meter. Keadaan dalamnya sudah rosak. Anak kapalnya ada 6 orang. dan setelah dibedah siasat ternyata tubuh makhluk itu seperti manusia, hanya berbeza dari segi ukuran.
Seorang dari mereka masih berada diruang kawalan, terkulai di atas kerusinya. Di atas meja kawalan itu, semua huruf yang tertulis seperti tulisan hieroglyphs. Pesawat mereka tidak menggunakan motor ataupun kipas. Tidak diketahui bagaimana kenderaan tanpa mesin dan kipas ini boleh bergerak.

Menurut laporan dari Baron Von Popen, seorang jurugambar yang terkenal dari Los Angeles, beliau telah ditugaskan untuk mengambil gambar piring terbang itu. Baron mengatakan dia dibayar dengan bayaran yang sangat tinggi untuk membuat foto-foto tersebut, tetapi diancam akan dikenakan sesuatu tindakan jika dia membuka mulut. Baron mengatakan dia sentiasa dikawal ketika melakukan tugas itu dan membuat ratusan gambar setiap hari. Barort mengatakan pesawat tersebut lantainya dilapisi dengan plastik yang penuh dengan simbol-simbol. Di hadapan panel kontrol aa'a empat buah kerusi dan panelnya penuh dengan tombol-tombol serta tongkat-tongkat kontrol. Di atas kerusi-kerusi tersebut masih ada makhluk dalam keadaan terikat kepada kerusi, makhluk itu bertubuh kurus, yang tingginya berbeza-beza, antara 60 sm sampai 120 sm. Wajah mereka sangat putih. Mereka mengenakan pakaian berwarna hitam mengilat tanpa saku. Kasutnya dibuat dari bahan yang sama. Tangan mereka mirip tangan manusia tetapi sangat lembut seperti tangan kanak-kanak yang kukunya terpotong rapi.

Major Marcel telah ditemuramah di Houma, Lousiana pada tahun 1978 setelah beliau pencen. Dalam temuramah itu Major Marcel mengatakan bahawa pada saat terjadinya peristiwa itu dia diperintahkan oleh pegawai atasannya iaitu Brigadier Jenderal Ramey supaya menutup fakta itu dengan mengarang satu cerita agar or-ang-ramai atau wartawan tidak terus menerus memburu.

Berlitz percaya bahawa pemerintah menutup fakta dengan alasan untuk mengelak dari masyarakat menjadi panik, dan barangkali untuk alasan keamanan dan ketenteraan. Sebab, sesiapa yang berhasil menemui rahsia material tubuh dan sistem penggerak pesawat tersebut, dia pasti akan menjadi pemimpin dalam perlumbaan senjata dan ruang angkasa di bumi ini. Kerana itulah sampai sekarang rahsia semacam ini hanya boleh diketahui oleh Presiden Amerika Syarikat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI