Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Thursday, November 8

Dajjal berpura-pura mendamaikan manusia (merendah diri)

Dajjal keluar dalam bentuk
merendah diri dan berpura-pura
untuk mendamaikan manusia...


Di dua pulau, Bermuda dan Puerto Rico, penerbangan piring terbang merupakan satu perkara biasa. Sejak zaman dulu lagi tersebar berita bahawa mereka mempunyai gudang yang sangat besar yang terdapat di samudera yang dijaga. Bermuda adalah pulau Syaitan dan mereka yang tinggal berdekatan hingga ke Puerto Rico selalu melihat peralatan pesawat terbang.

Dajjal akan datang dari tempat persembunyiannya di langit bawah air. Pada satu hari dia mengaku, bahawa dia adalah tentera tuhan yang pasti akan datang untuk mengembalikan perdamaian di muka bumi dan dia akan menaiki kenderaan cahaya. Dia akan kembali dengan watak kemanusiaan secara merendah diri, demokratis dan berwibawa. Salah satu matanya disembunyikan sehingga kemuliaan tuhan kini kembali di seluruh bumi dan tersingkaplah bagi para pencintanya. Sementara itu, mata lainnya mengandungi warna hitam tebal.

Di Puerto Rico ada sebuah b-uku karya Charles Chuseah yang berjudul Piring Terbang Dalam Air Tak Di kenal. Dalam buku itu disebutkan orang melihat adanya ciri-ciri piring terbang yang melayang-layang di langit, berenang di atas air mengarah ke bawah, pesawat itu memancarkan cahaya seperti warna-warna spektrum. Piring terbang itu hanyalah milik Dajjal. Piring terbang adalah pesawat pantas yang pernah dikabarkan oleh Nabi Muhammad s.a.w. sejak lebih dari 1,400 t a h u n . Dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan Imam Muslim bahawa Rasulullah s.a.w...... menjawab pertanyaan para sahabatnya ketika ditanya/'Bagaimana kecepatan Dajjal di muka bumi?" Baginda menjawab,"Bagaikan al-ghaits (awan) yang diikuti angin."

Penyerupaan yang digunakan Nabi itu dalam menggambarkan kecepatan pesawat Dajjal dengan awan dan angin mengisyaratkan kepada kita bahawa Dajjal akan menggunakan kekuatan alam yang disebarkan Allah kepada makhluk-makhlukNya.

Dalam hadis yang diriwayatkan Imam al Hakm: Abu al-Fadhl al-Laitsi berkata,"Aku sedang berada di Kufah. lalu ada yang berkata,'Dajjal itu telah keluar.' Maka kami pun mendatangi Hudzaifah bin Usaid. Saya katakan,"lni Dajjal telah keluar." Maka Hudzaifah berkata,'Duduklah.' Maka aku pun duduk, Lalu diserukan di tengah orang ramai, bahawa itu kebohongan seorang pembohong."

Kemudian Hudzaifah berkata,"Dajjal - jika keluar di zaman kalian, pasti akan dilempari anak-anak dengan batu kecil. la akan keluar ketika manusia telah berkurang agama telah diremehkan dengan hubungan persaudaraan yang sangat buruk. la akan mendatangi setiap rumah, dan bum! akan dilipat baginya seperti lipatan baju jubah dari wol."

"Benar, Dajjal akan mendatangi setiap rumah. la akan sampai pada setiap tempat dengan cepat sekali. la akan menguasai orang-orang yang berkuasa dan akan menghukumi orang lain." mengikut kata sebuah buku bertajuk Ihdzaru al Masikh ad Dajjal.

Memang benar bumi akan dilipatnya baginya seperti melipat baju. Loncatannya sangat jauh. Larinya kencang. Dia dapat menempuh hujung bumi ke hujung bumi lainnya dengan kecepatan yang luar biasa. Dia dapat melipat jarak perjalananan seperti melipat pakaian jubah.Satu lompatan Dajjal adalah lima kilometer dalam satu detik Ini bererti 18,000 kilometer dalam satu jam. Walaupun Dajjal dapat melompat dengan dahsyatya, namun lompatannya tidak mengenai sasaran. Insya Allah! Lompatannya akan gagal. Dajjal harus disedarkan bahawa lompatannya itu seperti lompatan seekor lembu yang lari dari penyembelihan. Walau betapa pun dia bersembunyi atau menghilang, lari atau melarikan diri, berani atau memberanikan diri, maka pedang yang tajam akan tetap menantinya.

Segala sesuatu yang diperlukan kekuatan jahat untuk mengalahkan para pembela kebaikan tidak akan bersaksi. Tetapi saksi akan tegak di atas kaki tentera Allah yang bertakwa.

Dalam tahun 1952, seorang juruterbang Pan Americana bernama William B. Nash dan pembantunya Wover Taniery telah cuba mengukur kelajuan piring terbang yang ketika itu terbang di atas pesawat mereka. Kelajuan ketika itu tercatat 75 kilometer dalam masa lima belas detik. Menurut perkiraan, ini menunjukkan bahawa kecepatannya mencapai 18,000 kilometer per jam. Untuk mengelak daripada dia dikatakan bohong, juruterbang itu telah memberitahu agen intelijen Amerika bahawa kecepatannya lebih dari 1,500 kilometer per jam, sebab dalam teknoloji bumi, kecepatan 18,000 kilometer per jam tidaklah logik.

Dua orang pengawal radar dari negeri Jerman memberitahu bahawa satu radar di Bonn telah mengintai piring terbang yang tiba-tiba melesap dengan kecepatan 24,000 kilometer per jam. Dua orang pengkaji ruang angkasa dari Amerika juga turut memberi maklumat yang sama. Bahkan salah seorang dari mereka bersumpah bahawa raja Yahudi yang ditunggu-tunggu itulah pemilik peralatan canggih tersebut. Dia selalu cuba menggagalkan para pengkaji tentang piring terbang dengan membuat andaian kononnya piring terbang itu berasal dari planet lain.

Pengkaji angkasa dari Amerika itu kemudian memberitahu,"saya ini orang Kristian yang mempercayai bahawa Nabi Muhammad itu adalah Nabi yang sesungguhnya. Tapi saya ini orang Kristian. Apa yang disabdakan Nabi kamu mengenai kecepatan raja Yahudi yang ditunggu-tunggu itu adalah satu-satunya penafsiran atas sifat gerakannya. Tentu, dia memikirkan peralatannya terbang dan pengembangannya meniru gerakan angin dan hujan serta gerakan awan dan kilat petir."

Kata-kata orang Amerika itu membuatkan kita menganggap bahawa Dajjal juga sama seperti Iblis, yang mengetahui secara mendalam bahawa Al Quran itu adalah kalam Allah, la adalah kebenaran dalam kebenaran. la diturunkan dari Yang Mahabijaksana dan Maha Terpuji, tetapi Dajjal terkalahkan oleh nafsunya dan tunduk ^pada nafsu syahwatnya. Dajjal mengambil dari AIQuran apa yang berguna baginya. Dia tinggalkan sama sekali kebenaran yang terkandung dalam Al Quran.

Tungguuu.......
sambung pada tajuk...
Orang-orang Yahudi telah membuat pakatan untuk menguasai dunia?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI