Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Sunday, November 11

Orang-orang Yahudi membuat pakatan menguasai dunia?

Orang-orang Yahudi telah membuat
pakatan untuk menguasai dunia?


Dajjal termasuk orang pertama yang mengambil firman Allah SWT: Katakanlah: Perhatikanlah apa yang ada di langit dan di bumi (Q.S. Yunus 10:101). Dajjal termasuk orang pertama yang dengki dan iri hati dengan Nabi Sulaiman kerana Allah mengurniakan kepadanya kerajaan yang tidak layak bagi sesiapa pun setelahnya. Dajjal berharap menguasai ilmu yang dimiliki seseorang berupa ilmu dari al Kitab yang mampu memindahkan singgahsana Ratu Bilqis dari Yaman ke Palestin. Sebagai diisyaratkan firman Allah: Berkata Sulaiman: "Hai pembesar-pembesar, siapakah di antara kami sekelian yang sanggup membawa singgahsananya kepadaku sebelum mereka datang kepadaku sebagai orang-orang yang berserah dirt" Berkata lfrit(yang cerdik) dari golongan jin:"Aku akan datang kepadamu dengan membawa singgangsana itu kepadamu sebelum kamu berdiri dari tempat dudukmu; sesungguhnya aku benar-benar kuat untuk membawanya lagi dapat dipercayai. Berkatalah seorang yang mempunyai ilmu dari al Kitab: "Aku akan membawa singgahsana1 itu kepadamu sebelum matamu berkedip." Maka tatkala Sulaiman melihat singgahsana itu terletak di hadapannya, ia pun berkata:"lni termasuk kurniaTuhanku untuk mencuba aku, apakah aku bersyukur atau mengingkari (akan nikmatNya) Dan barangsiapa yang bersyukur maka sesungguhnya dia bersyukur untuk (kebaikan) dirinya sendiri. Dan barangsiapa yang ingkar, maka sesungguhnya Tuhanku Mahakaya lagi Mahamulia (Q.S. an-Naml, 27:38 - 40)

Dajjal selalu berusaha dan terus menerus berusaha memiliki ilmu seperti yang dimiliki oleh orang alim yang diberi al kitab itu. Mulanya dia nampak lulus tetapi dia tidak akan sampai ke puncaknya, Dan apa yang dicapainya hanyalah satu proses saja dari ilmu yang dimiliki orang alim yang diberi alkitab. itu. Tetapi kejayaan Dajjal yang satu persen itu pun dalam pandangan manusia sekarang sudah dianggap satu keajaiban, mukjizat atau sesuatu yang sangat luar biasa.Dajjal adalah raja dan ketua umum yang memerintah dunia yang samar. Dia juga memimpin pemerintahan dunia Masuniyah. Dia adalah penguasa terkemuka dalam dunia baru yang pernah diberitakan sejak tahun 1776. Berita mengenai kedatangan Dajjal ada pada wang dolar Amerika satu dollar, la adalah sang Juru Selamat yang Ditunggu dan Sang Penipu. Dia akan diperangi oleh Imam Mahadi, dia juga akan mati di tangan Nabi Isa Al Masih.

Dajjal mengetahui bahwa kecepatan yang terjadi semasa mengalihkan Singgahsana Ratu Balqis yang disanggupi oleh orang alim yang diberi ilmu dari al kitab, itu adalah sesuatu yang luarbiasa. Dia berfikir tentang pemindahan secepat itu boleh dilakukan secara ilmiah iaitu sesuatu yang terjangkau oleh ilmu pengetahuan. Hal ini berdasarkan firman allah: "Berkatalah seorang yang mempunyai ilmu dari al kitab...."(Q.S an Naml, 27:40) Yang tergambar dalam benak Dajjal ialah bahawa orang yang mempunyai ilmu dari al kitab itu menggunakan kecepatan kilat atau kecepatan cahaya.

Cahaya 'adalah benda yang amat cepat di dunia ini. Cahaya bergerak mengikut garis lurus dengan kecepatan 300,000 kilometer dalam satu saat. Hingga sekarang belum ada benda lain yang lebih cepat dari cahaya di dunia ini. Tentu tidak mudah bagi otak kita untuk memikirkan kecepatan yang begitu cepat.

Dajjal ingin benar meniru kemampuan sangat luarbiasa itu. Namun dia tidak dapat menirunya. Yang jelas, setiap orang yang sungguh-sungguh berusaha pasti mendapatkan bahagian dari hasilnya. Di bandingkan dengan manusia sekarang, Dajjal boleh diakui telah mencapai kemajuan yang cukup jauh. Bahkan dia sanggup menerbangkan pesawat dengan kecepatan yang luarbiasa, iaitu 6,66 kilometer setiap saat. Beberapa orang bijak pandai yang memahami permainan ilmiah yang dilakukan oleh Dajjal tetapi mereka akhirnya dibunuh dalam berbagai peristiwa misteri.

Pada tahun 1920, terbongkar satu kes pembunuhan seorang pemuda Amerika bernama Bobby Brank, penduduk Chicago. Sebab utama kematiannya ialahbalas dendam seorang Yahudi kepadanya setelah dia memberitahu untuk keluar dari organisasi Yahudi, bernama Kaballo. Organisasi ini selalu berusaha menarik pemuda terbaik diantara keturunan Yahudi dan Amerika. Setelah mereka tidak berjaya memujuknya untuk mengikuti ideologi dan agama mereka, mereka pun membunuhnya secara ganas. Bobby sempat tahu banyak perkara tentang ideologi Yahudi itu. Dia kemudiannya menyebarkan kepada kawan-kawannya bahawa agen-agen terselubung raja Yahudi yang ditunggu-tunggu itu telah melancarkan propaganda untuk menyatukan dunia di bawah kekuasaannya. Selain itu orang-orang Yahudi membuat satu komplot untuk menguasai dunia tanpa sama sekali terikat dengan akhlakdan tidak lagi mengikut ajaran Yahudi yang menganjurkan akhlak dan moral Walaubagaimana pun seorang penyiasat polis di Chicago, bernama Rax Watsonn berjaya menangkap dua orang lelaki yang disyakki pembunuh Bobby Frank. Kedua-dua mereka mengaku telah membunuh dan tidak mahu memberitahu keterangan orang-orang lain yang terlibat. Mereka langsung tidak mahu bercakap tentang organisasi mereka itu. Dari mereka diketahui bahawa Bobby Frank menganut agama al-Muhammadiyyin. Pengakuan terakhir ini didapati dari mereka setelah seorang kawan Bobby pernah mendengar pengakuan bahawa dia diajak berrbual oleh Bobby dengan kata-kata asing yang diterimanya dari seorang Nabi yang sempurna. Bobby memperingatkan dunia dari pujuk rayu raja Yahudi yang ditunggu-tunggu. Itulah Dajjal.

Peliknya, organisasi Kaballo itu mehjadi pengawal terbesar di Amerika. Rax Watson telah dilarang menghadiri hari perbicaraan, bahkan selama perbicaraan itu berlangsung, pemerintah Amerika melarangnya tinggal di Chicago dengan segala macam alasan. Antaranya Rax Watson dituduh telah menghubungi para hakim secara sembunyi-sembunyi, bahkan dia dituduh menerima rasuah dari keluarga Bobby yang kaya itu. Akhirnya penyiasat polis yang benar-benar memegang kebenaran itu telah berjaya dibuang kerja.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI