Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Tuesday, December 4

DAJJAL - TUJUH RAHSIA PENTING

Rahsia Kedua
Piring-piring terbang itu hanyalah pesawat-pesawat yang direka untuk dijadikan roket, pesawat terbang, pesawat ruang angkasa dan sekaligus kapal selam dengan teknik yang luar biasa. Ini menunjukkan musuh-musuh Islam telah maju dalam pengolahan besi dan penggunaannya dalam membantu komplot dan niat jahat mereka. Tidak pelik kalau musuh Islam lebih maju dalam penggunannya untuk menipu dan menguasai manusia, Pada masa yang sama, jika orang Islam yang ikhlas menggunakan bahan seperti ini dengan seluruh kekuatan, keyakinan dan keikhlasan untuk menolong agama Allah maka Allah pasti memberikan kepada mereka kekuatan, keunggulan dan penemuan-penemuan yang dicapai oleh Dajj'al dan musuh-musuh Islam itu tadi.

U n t u k pengetahuan umat Islam, bahawa Sains dapat melahirkan berbagai-bagai keajaiban dan keanehan yang mungkin bagi orang awam ianya sihir. Pernahkah kita lihat orang silap mata menunjukkan ke kertas suratkhabar lalu surat khabar itu terbakar, bagi orang yang tidak tahu mungkin menganggap ia sihir, walhal ia terkandung dalam hukum Sains. Dajjal amat pandai membuat berbagai strategi dan mampu menemui berbagai-bagai kunci benda-benda lain. Kerana kemampuannya itu Dajjal tertipu dengan dengan ilmunya dan tergila-gila dengan kemampuan diri itu.

Dajjal berani membuat manusia tiruan. Dia berusaha membuat makhluk yang menyerupai makhluk ciptaan Allah dan berusaha mengetahui hakikat hidup dan kehidupan. Tetapi walau bagaimana pun sehingga ke saat ini, Sains belum mampu mencipta seekor semut atau kupu-kupu atau benda-benda lain yang lebih kecil dari itu. Walau betapa genius dan geliga otak manusia itu dia belum boleh lagi mencipta satu kehidupan.

Dajjal tetap tidak mampu mencipa makhluk seperti ciptaan Allah. Sebab, dalam berbagai penemuan, dia bersandar kepada berbagai hukum dan rumusan llahiah.

Jadi, peranan Dajjal hanyalah tidak lebih dari sekadar peranan yang biasa dimainkan oleh manusia yang mempunyai akal dan kemampuan untuk melakukan berbagai penemuan. Itu saja. Dia bukannya mencipta tetapi sekadar menundukkan sesuatu rumusan dan menguasai rumusan itu mengikut sesuatu aturan dan hukum.Tetapi diakui Dajjal melebihi kebolehan manusia lain.Tetapi akhirnya dia sendiri akan tunduk dan mengikuti tata peraturan dan hukum-hukum yang tidak sanggup dikuasai oleh manusia kecuali dengan kemampuan yag dianugerahkan oleh Allah. Dengan demikian, dia itu hanya merupakan satu sisi kecil dari mahkluk Allah di dunia ini yang tidak mempunyai makna apa pun dibandingkan dengan berbagai tanda kekuasaan Allah yang lebih luas dari semuanya itu. benarlah orang yang mengatakan/'Sesungguhnya sains atau ilmu pengetahuan tanpa keimanan akan pincang dan keimanan tanpa ilmu pengetahuan juga akan buta."

"Sesungguhnya sains atau ilmu pengetahuan tanpa keimanan akan pincang dan keimanan tanpa ilmu pengetahuan juga akan buta."


Rahsia Ketiga
Anak-anak kapal piring terbang itu adalah manusia biasa, walaupun begitu kemas penyamarannya. Mereka itu semua adalah manusia yang diculik oleh Dajjal ataupun yang dilahirkan di bentengnya itu Dajjal bersama para ahli bahasa menyusun bahasa khas untuk pengikutnya berdasarkan bahasa Sanskrit Lama. Selain itu bahasa itu adalah bahasa isyarat sehingga kalau ada dua orang bertemu, masing-masing tidak akan memahami bahasa yang lain dari pengikutnya.

Dalam satu peristiwa di mana seorang jurutera bernama Daniel Fry yang telah berkesempatan masuk ke dalam piring terbang kerana dicolek telah memberitahu bahawa di dalam perjalanannya dengan piring terbang dia melihat tiada seorang anak kapal pun. Tetapi suara yang diucapkan, ialah suara manusia. Bahkan dengan tegasnya Daniel menyatakan"Saya sangat yakin dengan suara itu, Saya yakin bahawa ia adalah manusia seperti saya, walaupun ia menyakinkan saya bahawa ia berasaal dari planet lain. Saya tidak ragu-ragu sedikit pun bahawa saya ditemani oleh manusia., cuma dia lebih genius dari saya."

Di dalam sebuah buku bertajuk Strangers from Space karya seorag penulis wanita Susy Smith menegaskan bahawa mereka yang datang dengan piring terbang melakukan apa yang dilakukan manusia biasa. Hanya bezanya, mereka mengenakan pakaian aneh. Selain itu tindak tanduknya unik. Kebanyakan dari mereka benar-benar mengelak dari bercakap dan mereka bercakap dengan bahasa-bahasa asing bagi manusia.

Jika para anak kapal piring terbang itu datang dari planet-planet lain, mengapakah mereka tidak membawa orang-orang yang mereka culikdari bumi kita ke planet mereka. Mengapa mereka melakukan berbagai percubaan yang mereka kehendai dan mengembalikan semula di bumi juga sedangkan mereka mempunyai peralatan dan pesawat canggih untuk berpindah-pindah dari planet ke planet.

Dajjal melihat manusia masih terbelakang akalnya dibandingkan dari dia, sebab itu dia mempermain-mainkan akal manusia.

Rahsia keempat
Piring-piring terbang bergerak dari landasan di bawah air. Yang terbesar adalah landasan di Bermuda.

Seorang lelaki Sepanyol yang pernah diculik bertanya kepada anak kapal piring terbang dan anak kapal itu memberitahu, mereka dan kita adalah sama, mereka adalah pemimpin masa depan. Ketika ditanya dari mana mereka datang? Mereka menjawab/'mengetahui tempat asal kami tidak akan menolong kamu sedikitpun."

Rahsia kelima
Piring-piring terbang itu dimiliki oleh seorang manusia. Oia adalah Dajjal. Nabi sendiri pernah memberitahu tentang wujudnya piring terbang itu, sejak lebih dari 1,400 tahun. Nabi pernah memberitahu bahawa kecepatan Dajjal bagaikan al-ghaits (awan) yang diikuti angin.

Tenaga (energi) dan bahan (material) adalah dua bentuk berbeza dari benda yang sama. Bahan boleh berubah menjadi tenaga dan juba tenaga boleh berubah menjadi bahan. Manusia telah berjaya mengubah bahan menjadi tenaga dalam berbagai kelengkapan dan peralatan dengan menggunakan tenaga atom yang antara lain menghasilkan tenaga letrik untuk faedah manusia. Meskipun begitu kemampuan manusia dalam mengubah bahan menjadi tenaga itu masih berada di tahap yang rendah.

Sebab itu untuk menguasai methodologi atau cara dan teknik amalan mengubah bahan menjadi tenaga dan sebaliknya memerlukan kemajuan ilmu dan teknik yang tinggi. Apa yang kita ada sekarang hanyalah seperti seorang anak kecil yang sedang belajar membaca.

Jika manusia boleh melakukan perubahan antara bahan dan tenaga dengan mudah, maka sudah pasti akan menghasilkan perubahan yang besar. Mungkin manusia boleh membuat satu revolusi besar-besaran dalam kehidupan moden. Salah satu sebab yang memungkinkan pengiriman tenaga ialah menggunakan kecepatan cahaya pada gelombang mikro ke tempat mana saja yang kita mahu, yang kemudian kita ubah menjadi bahan. Dengan cara itu kita boleh mengirim peralatan atau kelengkapan atau apa saja, malah rumah yang penuh dengan isi-isinya boleh dipindahkan ke mana saja di muka bumi ini menurut kehendak kita. Hanya dalam beberapa detik atau beberapa minit saja.

Manusia di abad dua puluh ini tidak mampu melakukan apa yang dapat dilakukan oleh seorang alim yang diberi ilmu dari alkitab sejak dua ribu tahun silam. Kemampuan manusia sekarang hanyalah mengupayakan pemahaman atas apa yang telah terjadi. Yang dicapai manusia abad dua puluh hanyalah mengubah sebahagian dari bahan unsur-unsur berat seperti uranium menjadi tenaga. Mengenai campuran nuklear lainnya yang dicapai dengan menggabungkan atom-atom dari berbagai unsur ringan seperti hidrogen dan helium, yang melahirkan tenaga matahari dan bintang-bintang, manusia di abad dua puluh ini nampaknya masih belum mampu menguasainya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI