Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Sunday, December 9

Sumpahan Piramid

Sumpahan Piramid

Lord Carnarvon, seorang ahli kajibumi yang terkenal telah ditemui mati dalam cara yang pelik di sebuah bilik di Hotel Continental di Kahirah. Peristiwa inilah yang telah membuka mata dunia tentang adanya sumpahan berdarah bagi sesiapa saja yang cuba berani menyentuh harfa pusaka Raja Firaun yang tertimbus di dalam tanah.

Pada 17hb. Februari 1923. Carnarvon bersama sekumpulan pekerjanya memasuki ruang makam raja kanak-kanak Tutakhamun. Di dalam ruang itu dia bersama pekerjanya yang berbangsa Amerika, Howard Carter telah menemui barang berharga termasuk benda-benda yang belum pernah mereka sangka. Mereka menemui emas, batu-batu berharga, batu permata dan tepi peti mayat yang diperbuat dari emas padu berisi mayat Firaun muda, (anak Firaun) iaitu Tutankhamun yang telah pun menjadi mami. Di atas nesan makam itu terukir satu deretan tulisan dalam bahasa Mesir Purba yang telah diterjemahkan membawa makna yang sangat menakutkan:

"Kematian akan menimpa mereka yang mengganggu Firaun dalam tidurnya."

Itulah sumpahan berdarah Tutankhamun Sebelum memulakan ekspedisinya, Carnarvon telah mengetahui hal itu semenjak dia masih berada di negeri Inggeris. Bahkan seorang ahli mistik pada masa itu iaitu Count Hamon telah memberikan peringatan rahsia itu kepadanya.

"Carnarvon, jangan masuk makam. Melanggar larangan bererti bahaya. Engkau akan terkena penyakit yang tidak dapat disembuhan." itulah kata-kata nasihat yang dikatakan oleh Count sebagai peringatan.

Pada mulanya Carnarvon terpengaruh juga dengan larangan itu. Dua kali dia meminta nasihat daripada ahli nujum yang selalu meramalkan bahawa dia akan mati dalam keadaan ghaib.

Walaupun telah dilarang dan diberitahu demikian, oleh kerana didorong oleh cita-citanya yang besar akhirnya dia mengenepikan segala nasihat dan larangan itu. Ekspedisi impian selama bertahun-ahun itu akhirnya dia mulakan. Ketika sampai di Mesir, Carnarvon bersikap seolah-olah berani dan gembira serta menganggap kata-kata nasihat itu sebagai cakap kosong

"Kalau Carnarvon masuk ke dalam ruang makam Firaun dengan semangat seperti ini, dia pasti akan berumur panjang," kata Arthur Weigal, kata kawan rapat Carnarvon yang turut ikut dalam ekspedisi itu.

Dua bulan setelah berjaya dengan ekspedisinya itu, di dalam sebuah bilik di Hotel Continental di Kaherah, Lord Carnarvon telah ditemui mati. Hari-hari sebelumnya, Carnarvon selalu berkata dengan gelisah kepada kawan-kawannya,"Saya rasa terseksa oleh harta Firuan itu."

Bertambah pelik lagi, malam kematian Carnarvon itu, di rumahnya di pinggir kota London, anjing kesayangannya asyik melaung-laung tidak berhenti, dia menyalak seolah-olah tahu akan petanda datangnya kematian tuannya itu. Salakannya yang kuat itu telah membangunkan semua jiran tetangga pada tengah malam itu. Tetapi anjing itu tidak dapat ditenangkan dan terus menyalak sehingga anjing itu sendiri menghembus nafas terakhir. Anjing itu berbaring dan akhirnya mati secara perlahan.

Namun begitu, ahli perubatan mengatakan kematian Carnarvon adalah disebabkan oleh gigitan nyamuk terkena kuman yang menyangkit sehingga menyebabkan radang paru-paru.

Pada pipi sebelah kirinya memang di dapati luka yang disyakki bekas gigitan nyamuk. Anehnya, menurut (agenda, mayat Tutakhamun yang telah diawet itu juga terdapat luka pada pipi sebelah kirinya, di tempat yang sama seperti luka akibat gigitan nyamuk yang diduga menyebabkan kematian Carnavon itu.

Kebenaran tentang wujudnya sumpahan Tutakhamun mula menghantui benak fikiran para ahli kajipurba yang lain yang dipimpin oleh Lord Carnarvon itu. Selepas itu seorang demi seorang ahli kaji purba yang mengikuti Lord Carnarvon itu mati juga dalam keadaan yang misteri dan mencurigakan.

Tidak lama berselang setelah kematian Carnarvon, di tempat yang sama, Arthur, ahli kajipurba yang berbangsa Amerika itu pula ditemui mati secara misteri. Sejak ekspedisi itu berakhir, dia selalu mengeluh badannya terasa letih dan pada hari itu dia jatuh sakit sehingga tidak sedarkan diri, kemudian mati sebelum sempat doktor mengesan penyakitnya.

George Gould, seorang ahli kaji purba yang juga mengunjungi makam Tutakhamun di dapati mati setelah mengeluh demam panas. Kematian berikutnya menyerang ahli radiologi Archibald Reid yang pada waktu itu mengambil gambar x-ray ke atas badan Tutakhamun. Dia juga mati kerana serangan demam yang sangat pelik.

Nak dikatakan sumpahan itu dongeng, mengapa pulak orang-orang yang mengganggu makam Firaun itu mengalami kematian yang misteri, seorang demi seorang?

Kemudiannya setiausaha peribadi Carnarvon semasa ekspedisi itu, iaitu Richard Bethell pula mati di tempat tidurnya. Kematian misteri yang terakhir ialah Joel Wool, salah seorang ahli perniagaan Inggeris yang kaya. Dia adalah orang yang pertama sekali dijemputoleh Carnarvon untuk melihat makam Tutakhamun. Dia juga mati kerana demam panas yang sangat aneh.

Dalam waktu enam tahun sejak penggalian makam Tutakhamun itu, 12 di antara mereka yang hadir meninggal secara misteri. Dan dalam waktu setahun kemudian, hanya 6 orang saja dari kumpulan ekspedisi Carnarvon itu yang masih hidup.

Sementara itu, pada tahun-tahun berikutnya, sumpahan Firaun masih terus meminta korban. Awal tahun 1966, Pengarah Peninggalan Mesir Purba, Muhammad Ibrahim pula mati dalam keadaan yang mengerikan. Tubuhnya hancur akibat dilanggar kereta yang terlalu laju.

Sebahagian besar orang p;ercaya bahawa kematian Mohammad itu ada kaitannya dengan sumpahan berdarah Tutakhamun. Sebelum kematiannya, dia telah diarah oleh Kerajaan Mesir mengadakan pameran benda-benda bersejarah Firaun di Mesir. Mohammad Ibrahim menyatakan keberatannya untuk mengadakan pameran itu kerana dia telah mendapat mimpi ganjil dan merasa yakin dia akan mendapat bahaya jika dia membawa peninggalan Firaun itu keluar dari Mesir. Dan memang nyata, dia mati dalam keadaan yang ngeri sekali. Kematian Ibrahim yang dipercayai mempunyai kaitan dengan sumpahan Tutakhamun itu

3 tahun kemudian sebuah stesyen television swasta di Inggeris mengadakan wawancara khas dengan Richard Adamson, salah seorang anggota ekspedisi Carnarvon yang masih hidup dan maksud wawancara itu ielah untuk menidakkan tentang adanya sumpahan Tutakhamun itu.

Dalam wawancara itu Adamson yang ketika ekspedisi Carnarvon itu dia menjadi ketua keamanan berkata dengan tegas: "Saya sedikitpun tidak pernah percaya akan adanya sumpahan itu."

Apa yang terjadi kemudiannya?
Ketika Adamson meninggalkan studio, teksi yang dinaikinya mengalami kemalangan. Dia tercampak ke tengah jalan dan kepalanya nyaris hancur digelek trak Walaupun nyawanya terselamat, tapi dalam masa 24 jam kematian yang tragis menimpa isterinya. Kemudian anak Adamson pula patah tulang punggung dalam satu nahas kapal terbang.

"Saya memang tidak percaya semua peristiwa yang menimpa keluarga saya itu ada kaitan dengan sumpahan Tutakhamun tetapi entahlah!" kata Adamson ketika ditemui di hospital menanti anaknya.

Benda pusaka itu masih lagi haus dengan darah. Pada tahun 1972, Tutakhamun kembali meminta korban dan ketakutan tentang sumpahan Tutakhamun mula diperkatakan orang.

Pertama sekali, Dr Gamel Mehres, yang menjadi pengganti kepada Mohamad Ibrahim, sebagai Pengarah Peninggalan Mesir Purba telah mati. Petang itu, setelah selesai mengambil barang-barang purba yang dibawanya dari Mesir itu untuk satu pertunjukan. Dia balik ke bilik hotel. 3 jam kemudian lelaki yang berusia 52 tahun itu ditemui mati dalam biliknya dengan sebab yang tidak diketahui. Sebelum kematiannya dia sempat membuat komen tentang Sumpahan Tutakhamun. Inilah komennya/'Saya adalah orang yang paling kerap berkecimpung dengan rnakam dan mumi dari keluarga Firaun. Tetapi saya masih hidup. Saya adalah bukti mengatakan Sumpahan Tutakhamun itu hanya kebetulan saja."

Walapun Dr Gamel mati, pameran topeng emas Tutakhamun di Muzium British, London terus diadakan. Tidak lama kemudian 5 orang anak kapal terbang Tentera Udara yang mengangkut patung Tutakahmun itu ke London telah mati dan ada yang mengalami bencana buruk.

Leftenan Rick Laurie, juruterbang yang mengangkut peninggalan Firaun itu dan seorang jurutera Ken
Parkinson telah mengadu mengalami sakit jantung sejak menganguk benda-benda sejarah itu. Padahal sebelum itu mereka tidak ada sebarang penyakit pun.

Bencana berikutnya, menimpa Ian Lansdowne, dia merupakan seorang anggota pengangkut barang purba Firaun itu. Sebelah kakinya telah patah dan terpaksa dipotong kerana terjatuh dari tangga. Setelah peristiwa itu, barulah dia mengaku s.ecara jujur bahawa ketika dia mengangkat peti yang berisi topeng emas Firaun itu dia telah menendang peti itu beberapa kali....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI