Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Saturday, August 25

Cintai Allah


Doa Nabi Diajar pada sahabatnya
Ya Allah kurniakan kepadaku cinta terhadapMu dan cinta kepada mereka yang mencintaiMu dan apa saja yang mambawa aku hampir kepadaMu, dan jadikanlah cintaku dari air sejuk kepada orang yang dahaga.


Friday, August 24

NOTA 5

HAMPIR KIAMAT
Satu perkara yang belum terjadi orang yang berada
di dalam masjid (menjolot) melompat ke luar.(kiasan)
70 Orang malafaskan kalimah mendapat
pertolongan kecil dari ALLAH dan 70 000 kali lafas
Laillahhaillallah 1400 ( setahun ) di kira kalau
umur 50 tahun berapa ribu sampaikah ke 70 000 kali?
(Setiap orang yang tahu mengucap Laiillahailllah
yang tahu sepenuhnya Lam hingga Ha illahailallah ...)

MALAIKAT mempunyai 70 000 muka tidak hadir
kerumah manusia yang mempunyai gambar-gambar
di rumahnya ( Malaikat Mekail ). Malaikat setiap
hari bertanya ... "Hai manusia gedungmu di akhirat kosong"
di suruh mengerjakan ibadat untuk mengisi gedung
di akhirat. Orang yang tidak sabar dengan cabaranku,
orang itu tidak redo dengan cobaankuSEMBAHYANG SUNAT MUTLAQ
Sembahyang taubat ( Mutlaq maknya bersih ) sembahyang
sunah Mutlaq dibuat tenggah malam, maupun taubat mengahapuskan dosa.
USULLI SUANATHAN MUKLAK RAKAATAINI LIL
LAHITAALA Ayat yang di baca:
1. Qulya aiyuhal qafirun
2. Qulhuwallah huahad

SEMBAHYANG MAYET
Sembahyang mayet 4 takbir Usulli hazal mayaitati arbaa
takbiratin fardu kapiati makmunan lillahitaala ... Lelaki
1. Allahuma Firlahu waafini wafuanhu.
2. Allahuma Firlahu warhamhuma waafiniwafuanha.
1. niat 2. selawat 3. doa
Susunan:
1. Allah
2. Fatihah
3. Allah- selawat - Allahumasouliala Syaidina
Muhamad waalaalihi waasohbihi wasallam.
Kama solaita............ala ibrohim waala ibrohim....
4. Allah huakbar.
5. Allahuma Firlahu warhamhu waafini, wafu anhu.

Monday, August 20

Namanya didalam al kitab (bahagian 2)

NAMANYA DI DALAM al-KITAB (bahagian 2)

Dari segi keugamaan global, penantian akan seorang yang Super Paranormal memang sudah ditunggu sejak berzaman lamanya. Dari ugama Islam ke Kristian ke Hindu maupun Buddha, kesemuanya menyebut akan hadir seorang insan yang akan menyatukan manusia. Beliau yang datang penuh kesaktian ini akan mempunyai ramai pengikut. Orang yang dimaksud kan ini mempunyai pelbagai gelaran-gelaran yang diantaranya dari Jawa ialah Ratu Adil atau Satrio Peninggit, dari Islam ialah Imam Mahdi, dari Kristian ialah Nabi Isa atau anak tuhan, dari Hindu ialah Avatar manakala ajaran Buddha pula menunggu penjelmaan Buddha. Tidakkah ini menunjukkan satu corak persamaan yang jelas bahwasanya setiap perjalanan ugama di dunia ini menanti akan orang yang sama? Tidak kah kalian terfikir bahwa di dalam setiap perkara yang berlaku, dari setiap pergerakkan yang diambil, dari setiap sejarah yang tercipta, Allah lah yang menentukan segalanya?

Yang menjadi persoalan ialah jika Ratu Adil, Imam Mahdi, Satrio Peninggit dan yang lain-lain itu hanyalah gelaran, maka apakah pula nama figur tersebut yang sebenarnya ?
Dari Al Quran jusuk 29 Surah Al Muzammil ayat 9 yang bermaksud:
(Dia-lah) Tuhan(Raja) Timur dan Barat, tiada (yang berhak disembah) melainkan Dia, maka ambillah Dia sebagai wakil untuk menjalankan segala urusan.

Bukan kah Robb itu tuhan dan Robbul itu Raja?
Bukan kah Timur itu Masyrik?
Bukan kah Masyrik itu Cahaya?
Bukankah Cahaya itu Nur?

Dari Injil - Yesaya 41
41:2 Siapa sudah membangkitkan dia dari Masyrik, yang bertemu dengan kebenaran pada segala langkahnya? siapa menyerahkan segala orang kafir di hadapan hadiratnya dan memberi kuasa kepadanya atas raja-raja dan menyerahkan mereka itu kepada pedangnya seperti duli kepada busurnya seperti jerami yang diterbangkan,

Dari Injil Yesaya 43
43:5 Janganlah engkau takut, karena Aku adalah sertamu; dari pada Masyrik akan Kudatangkan anak cucumu dan dari pada Maghrib akan Kuhimpunkan dikau
Dari kitab-kitab hindu Arharva Veda, Bhavishya Puran, Mahabharat
juga membuka rahasia figur yang mistirius ini dengan gelaran-gelaran Awwal ul Khalki, Khair il Khailki, Awf al Khalki dan Akram al Khalki sebagai Avatar yang terakhir. Avatar atau penjelmaan tuhan yang kesepuluh ini akan turun ke dunia ini ketika ugama sudah dilupakan dan kejahatan bermaharajalela.

Dan dari Gautama Buddha pula sewaktu di tanya oleh pengikut-pengikutnya telah berkata;Ê
"Jangan difikirkan bahwa Aku lah sesatu-satunya Buddha. Sudah ada ramai yang sebelum ku dan juga ramai selepas ku. Apabila tiba waktunya akan hadir seorang Maha Buddha. Kelahirannya dari negara sebelah barat (Negara Arab terletak di sebelah barat India), lalu berpindah dari negara asalnya. Dia memandang seluruh Alam semesta (Mi'raj) dan tiada siapa yang dapat membetulkan manusia kecuali Dia"

Justeru, namaNya serta ciri-ciri figur tersebut sudah dijelaskan di dalam kitab-kitab keugamaan. Apakah kalian masih belum nampak namaNya?
Dari Surah Al An’aam ayat 104 yang bermaksud ,
Ê“Sesungguhnya telah datang dari Tuhanmu bukti-bukti yang terang; maka barangsiapa melihat (kebenaran itu), maka (manfa'atnya) bagi dirinya sendiri; dan barangsiapa buta (tidak melihat kebenaran itu), maka kemudharatanNya kembali kepadanya. Dan aku (Muhammad) sekali-kali bukanlah pemelihara(mu).


SILSILAH
Sila rujuk Silsilah Bani Hasyim dari Nabi Muhammad SAW sehingga lah keturunan ke 23.
KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT SILSILAH BANI HASYIM
Silsilah Bani Hasyim ini jelas menunjukkan bahwa sejak selepas wafatnya Nabi Muhammad SAW, keturunan Bani Hasyim sudah bergerak dari Timur Tengah ke Asia Tenggara untuk mengembangkan Islam. Dari kota ke kota Islam dikembangkan. Dan dari silsilah ini jelas bahwa keluarga Bani Hasyim sudah bertapak di di Kepulauan Jawa sejak dari dahulu lagi. Kemudian tiba sewaktu zaman Majapahit memerintah di mana masyarakat umum ketika itu menjadi penganut hindu. Walaupun kawasan sekitaran sudah mula memeluk Islam, namun tiada siapa pun yang mampu menawan Majapahit, baik dari segi ekonomi, kekuatan maupun keugamaan khususnya. Adakah Islam lemah ketika itu sedangkan Sumatera sudah giat dengan pendakwah Islamiah nya yang bergerak dari satu tempat ke satu tempat untuk mengembangkan Islam? Negara China yang kuat ketika itu juga gagal menembusi kubu Majapahit? Apakah rahasia di Tanah Jawa sehingga terlalu kebal dinding pertahananNya?

RahasiaNya - hanya para-para auliyak dari kalangan Wali Songo lah yang mengetahui akan rahasia sebenar Tanah Jawa sehingga mereka sajalah yang mampu untuk mengembangkan Islam di sini sedikit demi sedikit. Mereka lah golongan yang amat disegani oleh seluruh masyarakat Jawa atau Indonesia secara amnya karena berjaya menundukkan Majapahit untuk menerima Islam. Justeru sehingga kini, kepercayaan ini kuat bahwasanya dari kalangan Sembilan Wali inilah yang diiktirafkan untuk menyebarkan Islam di Tanah Jawa. Bukankah Wali-wali Allah ini berketurunan dari Bani Hasyim?
Tidakkah benar bahwa semua hadith-hadith Rasulullah SAW menyatakan bahwa bangkitnya Imam itu dari keluarga Baginda? Bukankah Imam Mahdi itu lahir dari Bani Hasyim?

SUDUT SPIRITUAL

Seperti yang sudah kutekankan di dalam siri-siri yang lepas bahwasanya figur Ratu Adil ini sudah memerintah di alam ghaib. Mungkin ramai yang sukar menerima keadaan ini karena kurang yakin atau kurang faham akan maksud alam ghaib. Di dalam Al Quran jelas menyatakan bahwa salah satu ciri orang yang bertaqwa adalah mereka yang beriman kepada yang ghaib. Ini selaras dengan maksud ayat 2 dan 3 dari surah Al Baqarah iaituÊ :
Kitab (Al Quraan) ini tidak ada keraguan padaNya; petunjuk bagi mereka yang bertaqwa, (yaitu) mereka yang beriman kepada yang ghaib, yang mendirikan shalat, dan menafkahkan sebahagian rezki yang Kami anugerahkan kepada mereka.

Bukankah Nabi Muhammad SAW itu disanjungi di alam nyata maupun di alam ghaib? Bukankah para-para jin datang mengadap kepada Baginda Rasulullah SAW? Seperti Nabi Muhammad SAW, figur dasar ini juga berhadapan dengan alam nyata maupun yang ghaib malahan memerintah alam yang ghaib ketika ini.Ê Bagi yang ma'rifat dan kasyaf, bertanyalah akan kalian ke alam yang ghaib sama ada benar atau tidak kebenaran yang kusampaikan ini kepada kalian. Benarkah bahwasanya dia figur dasar Ratu Adil atau Satrio Peninggit atau Imam Mahdi ini sebenarnya sedang memerintah di alam ghaib?

Yang pastinya jika dia sudah memerintah di alam ghaib, pasti ada panji kerajaanNya. Berhubunglah dengan yang ghaib sama ada benar atau tidak bahwa panji Kerajaan Nya berwarna Merah, Putih dan Hijau? Bahwa kerajaanNya itu besar, kerajaan Nya itu lengkap, kerajaan itu lah kerajaan Allah Ta’ala?
Jika kalian perlu kan bantuan, hubungilah Ratu Pantai Selatan sendiri. Saksikanlah, pastikanlah. Ulamak-ulamak yang bijaksana yang merujuk kepada Al Quran atau kitab-kitab sebagai panduan, yang sampai ma'rifat itulah yang dikatakan sebagai guru mursyid. Guru mursyid bagaimanapun harus merujuk kepada mereka yang kasyaf karena Orang yang kasyaf adalah orang yang boleh menjelaskan sesuatu perkara dengan jelasÊ iaitu orang-orang yang mendapat petunjuk yang sebenar-benarnya.

SUDUT NYATA
Seperti Nabi Muhammad SAW, figur dasar Ratu Adil ini juga berkeluarga. Beliau mempunyai seorang isteri dan beberapa orang cahaya mata. Jika ini kalian rasa pelik, mungkin ayat Al Quran ini juga pelik bagi kalian :- Dari Surah Al Isra’ ayat yang bermaksud “Katakanlah: "Maha Suci Tuhanku, bukankah aku ini hanya seorang manusia yang menjadi rasul?". Bukankah jelas bahwa figur yang kalian nanti-nantikan itu sebenarnya sudah lama berada di sekeliling kita. Dia juga dilahirkan seperti manusia yang lain-lain. Maka jika kalian mengatakan bahwa akan turunnya Imam Mahdi itu dari langit, maka penyataan itu tidak tepat karena, figur dasar sudah lama bertapak di alam nyata ini, Cuma anugerah Ratu Adil atau Imam Mahdi atau Satrio Peninggit diberikan oleh Allah SWT kepada figur tersebut apabila tiba waktunya. Ini selaras dengan kisah Nabi Muhammad SAW yang hanya dianugerahkan kenabian Nya dan kerasullan nNya apabila sudah dewasa dan bukan ketika kanak-kanak walaupun pada hakikatnya beliau lahir semulajadi sudah ditabalkan.

Keturunan Ratu Adil ini yang berteraskan Raja-Raja Jawa menyebabkan beliau sukar diterima sebagai Imam Mahdi karena beliau bukan berhidung mancung atau berbadan tegap bagaikan orang Arab. Malahan beliau berkulit hitam manis serta berbadan sederhana saja. Jikalau lah benar bahwa ciri-ciri Al Mahdi itu berhidung mancung, maka sudah pasti semua yang berhidung mancung itu, yang bertahi lalat itu, yang berbadan tegap itu akan menjadi mangsa pembunuhan musuh-musuh Islam. Dan yang pastinya orang Islam pula akan berlumba-lumba mencari orang yang bermata satu supaya dapat kalian pancung kepalanya karena dia itulah Dajjal. Berapa ramai saudara Islam mu yang mempunyai mata sebelah saja? Sanggup kah kalian memancung kepala mereka? Fikirkanlah bersama.

Seperti Nabi Muhammad SAW, Ratu Adil juga menyampaikan di pasar-pasar. Dia lah juga yang mengetahui rahasia Islam yang sebenarnya. Setiap penyampaianNya itu menutup setiap persoalan yang timbul di dalam diri manusia ini. Ratu Adil meminta manusia jangan menjuruskan pengetahuan Islam Nya hanya kepada satu aliran saja. Ratu Adil ataupun Imam Mahdi ini menekankan kepada keempat-empat aliran atau unsur di dalam Islam agar disatukan – iaitu dari aliran syariat, tarikat, hakikat dan ma'rifat. Namun sejak akhir-akhir ini sudah timbulnya tarikat-tarikat sehingga berjumlah 73 aliran atau golongan atau mazhab-mazhab kesemuanya yang membawa kelebihan masing-masing.

Tarikat Naqsyabandiah contohnya yang sangat popular baik di Indonesia maupun di Malaysia maupun di mana-mana negara. Tarikat yang mempunyai ahli yang ramai ini mampu menarik ahli-ahli yang ramai karena kelebihan-kelebihan yang mereka tonjolkan. Sehingga mampu memadamkan gunung berapi dengan biji tasbih mahupun untuk menerbangkan ahli-ahli keluar dari terowong yang runtuh di Mina. Namun tidakkah ketahui oleh ahli-ahli tarikat Naqsyabandiah bahwa tarikat yang mereka amal tersebut berasal dari Yaman. Ketika yang punya tarekat meninggal dunia, anak muridnya hanya belajar separuh jalan, lalu dengan ilmu yang separuh itu telah dikembangkan sehingga lah ke hari ini. Justerum, bagaimanakah hendak di dapatkan sepenuhnya pengertian Islam? Mengapakan ahli-ahli tarikat Naqsyabandiah ini tidak mengkaji sebenar-benarnya isi kandungan Al Quran sehingga tertutup bagi mereka rahasia-rahasia ini?


KESIMPULAN
Ratu Adil, Imam Mahdi, Satrio Peninggit adalah orang yang satu. NamaNya sudah tercatit di dalam Al Quran serta kitab-kitab Allah yang lain. Beliau berketurunan dari Baginda Rasulullah SAW. Beliau berketurunan Bani Hasyim dan berketurunan dari Raja-Raja Jawa sama seperti Nabi Muhammad SAW berketurunan dari Raja Sulaiman A.S. Figur dasar Ratu Adil ini memerintah di alam ghaib ketika ini dan beliaulah yang mengetahui rahasia alam nyata dan alam ghaib ini.
Kerajaan beliau ialah Kerajaan

Taba Rokal Lazi Biya Dihil Mulku Wa Huwa Ala Kuli Syai In Qadir
Maha Suci Allah di Tangan Nya Seluruh Kekuasaan Atas Setiap Sesuatu
Asia Tullah Huwal Quran Nil Hakim Fisabillillah
Di Asia Allah itu Al Quran itu menjadi hakim untuk mensabilkan diri kita zahir dan batin kemudian barulah disabilkan yang lain.
Rohbul Masyrikki Wal Maghribbi La Ila Ha Ila Huwa Patta Hidzu Wakilan
Di situlah tuhan Timur dan Barat Êtiada tuhan melainkan dia, ambillah dia sebagai wakil untuk diserahkan segala urusan kepadaNya.

Mengapakah tiada ulamak-ulamak yang bijak-pandai yang ma'rifat atau yang kasyafÊ memberitahu manusia bahwa figur ini sedang menjalankan tugasNya di dalamÊ Kerajaan Allah Ta’ala? Mengapa kita disuruh mengambil dia sebagai wakil? Bukankah wakil itu manusia sepertimana Nabi Muhammad yang menjadi pesuruh Nya? Mengapa dia mengajak manusia bertugas di dalam Kerajaan Allah Ta’ala setelah Tanah, Api, Air dan Angin turut bertugas?

Dia lah yang Nabi Muhammad SAW gelarkan sebagai Imam Keluarga ku dan dialah figur yang dinanti-nantikan oleh semua umat manusia di dunia ini. Kini beliau menyampaikan di pasar-pasar seperti juga Nabi Muhammad di zamanNya. Hanya setelah diketahui umum bahwa Nabi Muhammad itulah Rasul Allah,Ê maka barulah dia menyampaikan di masjid-masjid. Demikian juga lah dengan Ratu Adil iaitu setelah beliau duduk di takhta yang sebenarnya , barulah dia mampu untuk menyampaikan dengan nyata dan dengan sempurna. Selagi dia belum menduduki takhta, maka orang ramai sukar untuk mengenali diriNya serta sukar bagi nya untuk menyampaikan kepada semua orang.Ê Sekiranya dia menyampai kepada manusia biasa hanya di pasar-pasar, kemungkinan manusia biasa tidak akan mempercayai.Kemungkinan orang ramai akan menbuat tohmahan yang bukan-bukan. Kesemua ini telah diceritakan di dalam Al Quran. Mengapa Al Quran kini tidak dipandang berat?

Mengapakah setelah kebangkitan semula Bani Hasyim, kesemuanya akan diserahkan semula kepada Bani Masyrik seperti yang tercatit di dalam kitab Injil? Kenapa dari Injil mengetahui rahasia ini juga? Mengapakah perkara yang sama tercatit di dalam Al Quran sepertimana di dalam Injil? ÊBagi Alim ulamak dan paranormal, kajilah dengan sebaik-baiknya. Karena cerita ini akan terbongkar juga di Indonesia.

Dari Al Quran Surah Saba ayat 43 dan 44 yang bermaksud,
ÊÒDan apabila dibacakan kepada mereka ayat-ayat Kami yang terang, mereka berkata: "Orang ini tiada lain hanyalah seorang laki-laki yang ingin menghalangi kamu dari apa yang disembah oleh bapak-bapakmu", dan mereka berkata: "(Al Qur'an) ini tidak lain hanyalah kebohongan yang diada-adakan saja". Dan orang-orang kafir berkata terhadap kebenaran tatkala kebenaran itu datang kepada mereka: "Ini tidak lain hanyalah sihir yang nyata".
Dan Kami tidak pernah memberikan kepada mereka kitab-kitab yang mereka baca dan sekali-kali tidak pernah (pula) mengutus kepada mereka sebelum kalian seorang pemberi peringatanpun.

Dan yang pastinya dari 73 golongan yang ada, cuma satu saja yang menerima kebenaran ini. Dan tetangan pasti dating dari 72 golongan yang lain karena sifat keduniaan yang tidak dapat dipisahkan dari diri mereka. Bukankah ianya sudah dijelaskan di dalam Al Quran dengan jelas dan nyata?

Dari Surah Al Isra’ ayat 62 yang bermaksud, Dia (iblis) berkata:Ê
"Terangkanlah kepadaku inikah orangNya yang Engkau muliakan atas diriku? Sesungguhnya jika Engkau memberi tangguh kepadaku sampai hari kiamat, niscaya benar-benar akan aku sesatkan keturunannya, kecuali sebahagian kecil".
Siapakah Sebahagian Kecil itu ?Nota;
Banyak lagi yang perlu kita bongkar dari wujudnya Dajjal dan Imam Mahdi semuga kita sama-sama mengalinya dan mencari jawapannya.... kisah ini mungkin ada kesamaan

Namanya didalam al kitab (bahagian 1)

NAMANYA DI DALAM
AL KITAB (bahagian 1)

Sudah sekian lama Siri 1 dan Siri 2 disiarkan, permintaan demi permintaan diterima untuk disambung akan kisah Raja Adil. Siapakah itu Raja Adil dan mengapa dia masih belum muncul sedangkan tanahair digegar dengan pelbagai situasi, digegar dengan jerit tangis umat manusia, digegar dengan kepimpinanan yang goyang. Tidakkah dia mengasihani kita?
Soedara-soedara ku. Mungkin inilah yang diungkap oleh Paranormal Permadi SH sebagai zaman goro-goro. Dari kitab Joyoboyo yang berbunyi :

TANAH JOWO BANJIR GETIH
WONG JOWO TINGGAL SEPARO
WONG CINO TINGGAL SEPASANG


RATU ADIL
Munculnya Negarawan Bijak yang Akan Memimpin Indonesia ke Zaman Keemasan
Dari Ungkapan itu juga sudah jelas bahwa Tanah Jawa ini pasti dilanda goro-goro. Cuma yang sukar hendak dipastikan ialah sejauh mana kekuatan atau kehebatan goro-goro ini. Sejauh mana manusia akan diheret untuk bergelumang di dalam kasus goro-goro ini, sukar hendak dipastikan. Namun yang jelasnya, Raja Adil akan muncul ditengah-tengah kasus goro-goro. Dia lah yang mampu mengatasi goro-goro dan membawa manusia ke zaman yang gemilang.
Mengapa tidak muncul sebelum kasus goro-goro?
Tidakkah benar jika Raja Adil muncul terlebih awal, sudah pasti dia akan dicari oleh semua musuh-musuhnya lalu akan cuba dibunuhnya. Jika tidak dapat dibunuh nya Raja Adil, sudah pasti rakyat yang membutuhkan akan dijadikan tawanan, lalu diseksa, supaya Raja Adil menyerahkan tampuk kekuasaan nya kepada musuh-musuhnya. Dan musuhnya akan menjadi lebih berkuasa dan rakyat akan tambah menderita. Mahukah kalian perkara seperti ini yang berlaku? Bukankah sejarah sudah membuktikan bahwa setiap pemimpin yang memimpin negara besar Indonesia ini, semua nya mempunyai kelemahan-kelemahan yang jelas, walaupun mereka bijak, walaupun mereka kaya, walaupun mereka berugama. Namun sukar bagi mereka untuk menyatukan Indonesia seperti mana di zaman Majapahit dahulu.
Dan juga dari sejarah, sudah nyata bahwa kemunculan sa-orang pemimpin yang dihormati lagi disanjungi bukannya mudah. Liku-liku hidupnya amat perit sekali dan pasti sukar untuk sesiapapun untuk menjejakinya. Seperti oyangnya Raden Mas Said, Raja Adil juga mempunyai sejarah hidup yang amat perit sekali. Dia selalu dihina, selalu dipermainkan, selalu dipandang jelek oleh masyarakat sekeliling karena dia sa-orang yang miskin. Pakaian nya yang lusuh yang kotor membuatkan kalian memikirkan bahwa dia ini orang bodoh, orang hina, orang tolol. Sedangkan sebenar-benarnya dia itulah sa-orang Raja yang berjiwa rakyat, yang sanggup berpakaian sedemikian semata-mata mahu melihat sendiri penderitaan rakyat, susah payah rakyat, kesedihan rakyat. Dialah Raja yang berhati mulia walaupun di herdik, dihina dan dicaci oleh masyara kat sekeliling. Saban hari di berjalan ke hulu dan ke hilir tanpa satu jiwa pun yang dapat mengenali dia, sentiasa dia di dalam keadaan menyamar.
Mungkin kah kalian sudah berjumpa dia sedangkan kalian tidak mengenali dia?
Atau
Mungkinkah kalian pernah menghina dia apabila dia hampir dengan kalian karena pakaian nya kotor?
Atau
Mungkinkah kalian pernah mencaci dia ketika dia hadir meminta segelas air karena dia sa-orang yang miskin?

Di dalam mengenali jasadnya Raja Adil, sudah ku katakan bahwa yang kasyaf, yang ma'rifat, yang waskito bisa mengenali dirinya. Merekalah yang bisa mendapat petunjuk-petunjuk spiritual yang menjuruskan mereka kepada jasadnya Raja Adil. Sudah ramai yang pergi ke Lembah Kelang dan berjumpa dengan dia. Ada yang mengenali dan ada juga yang tidak. Namun ada juga yang mengenali jasadnya Raja Adil, namun tetap beliau menafikannya. Bukanlah sifatnya suka meninggi-ninggi kan diri, hanya suka merendahkan dirinya apabila ketemu dengan tetamu. Mungkin ramai juga yang tertanya-tanya apakah petunjuk-petunjuk yang bisa dipraktis untuk mengenali jasadnya Raja Adil ini. Maka demi kebenaran, aku bukakan beberapa rahsia kepada kalian semua. Moga-moga kalian akan ketemu dengan dia.

JASADNYA
Ciri jasadnya Raja Adil yang paling ketara berada di belakang badannya, di mana terdapat satu tanda keputihan seakan-akan peta dunia. Bagi mereka yang sudah menyaksikan nya, sudah yakin benar bahwa inilah orang yang di cari-cari selama ini. Dan petanda seperti inilah yang digunakan oleh banyak orang sebagai pedoman di dalam pencarian mereka terhadap sesa-orang yang mereka kehendaki. Namun kebenaran akan petunjuk ini hanya diketahui oleh mereka yang kasyaf ataupun ma'rifat. Mereka lah yang diberi amanah untuk mencari orang yang dimaksudkan ini. Dan diantara mereka termasuklah dari golongan Al-Arqam dan Tabligh yang selama ini sebenarnya mencari orang yang berhak.

Jadi persoalannya timbul, bagaimana hendak kita mengetahui jasad yang mana satu itu Raja Adil? Perlu kah kita membuka baju semua orang untuk mencari tanda ini? Atau mungkinkah akan ada orang yang akan pula cuba menipu rakyat dengan membuat tanda yang serupa di belakang badannya? Jawapannya sudah kuberi. Hanya mereka yang kasyaf maupun yang ma'rifat atau waskito yang mengetahui rahsia ini. Mereka lah yang mampu membuka rahsia ini. Apa yang tercatit pada surah Muzammil ayat 9 sudah jelas bahwa dialah orang yang berselimut, orang yang disamarkan, orang yang disembunyikan. Dan sekiranya selimut itu tidak dibuka, bagaimana rahsia orang yang berselimut itu kita hendak ketahui? Bukankah perlu bagi kita untuk membuka selimutnya?
Dan dari silsilah keturunan keluarganya, Raja Adil adalah sebenarnya berketurunan dari Raja Jawa yang mempunyai titisan dari Raja Majapahit. Apabila ditanya, pasti beliau akan berpura-pura, tidak mahu mengaku. Yang pastinya, silsilah keturunan ini bukanlah menjadi rahsia lagi di kalangan yang kasyaf. Perkara ini sudah menjadi rahsia di antara mereka sudah sekian lama dan kini telah terbuka. Dan orang-orang seperti ni juga tahu bahwa sebenar- benarnya Raja Adil itulah yang memegang silsilah keturunan dari Nabi Muhammad SAW yang sebenarnya. Bermula dari Bani Quraisy

Dan dari silsilah inilah maka lahirlah dari Bani Quraisy ( keturunan Nabi Muhammad SAW dan Saidina Ali ), satu keturunan keluarga seterusnya yang digelarkan sebagai Keluarga Bani Hasyim. Dan Dari Bani Hasyim sehinggalah kepada keturunan yang seterusnya inilah bakal lahir sa-orang pemimpin yang telah dijanjikan oleh Allah SWT sebagai pemimpin umat manusia pada satu masa kelak.

Dari Injil Yehezkiel 25:4
sebab itu sesungguhnya Aku memberikan kalian kepada bani Masyrik akan miliknya, supaya dibangunkannya kota bentengnya di dalammu dan didirikannyalah rumah-rumahnya di dalammu dan mereka itu akan makan buah-buahmu dan minum air susumu.
Dari Al Quran Surah Muzammil Ayat 9
Dia lah Tuhan Masyrik dan Maghrib, tiada (yang berhak disembah) melainkan Dia, maka ambillah Dia sebagai wakil.
Mengapakah akhirnya segala-galanya akan diserahkan kepada Bani Masyrik? Bukankah orang inilah yang telah disebutkan di dalam injil dan yang pastinya juga disebut di dalam Al Quran akan menjadi pemimpin kepada keluarga seterusnya selepas Bani Hasyim. Tidak percayakah kalian kepada kitab-kitab? Bersama-sama kita fikirkan.Adakah ini benar, sama difikirkan bersama. Sememangnya pandangan pihak kami adalah jelas, maka terpulanglah kepada yang kasyaf dan yang ma'rifat untuk mencari kebenarannya. Bagi Raja Adil, beliau mempunyai pandangannya yang tersendiri. Itulah sebabnya mengapa beliau mengusulkan kepada manusia untuk bersama-sama beliau bertugas di dalam Kerajaan Allah Ta'ala. Di dalam Kerajaan Allah Ta'ala inilah semua unsur-unsur disekeliling kita turut bertugas. Maka tanah turut bertugas, begitu juga dengan api, juga air dan angin. Malahan burung-burung juga turut mengikut bertugas di dalam Kerajaan Allah Ta'ala. Dan Kerajaan Allah Ta'ala ini bukanlah omong-omong kosong sahaja. Itulah nama Kerajaan yang tersebut yang tersurat di dalam kitab Al Quran dan Injil. Di dalam Kerajaan Allah Ta'ala ini jugalah Raja Adil memerintah seluruh alam ghaib di waktu ini. Rujuklah kepada yang bijak pandai, artikan kebenaran ini.
Dari seluruh pelusuk tanah air, ramai yang sebenarnya sudah mengetahui rahsia ini, namun hanya mendiamkan diri sahaja, tidak mahu melakukan apa-apa. Sedangkan kebenaran inilah yang paling jelas berada di hadapan kalian . Dan di sinilah juga ramai yang membuat pengakuan, sama ada Islam, Kristian, Hindu maupun Buddha sekalipun, bahwa apa yang terkandung di dalam Injil dan Al Quran itu adalah benar semata-mata. Raja Adil lah yang sebenar-benarnya tahu akan rahsia Islam, dia yang mampu menyampaikan kepada manusia akan kebenaran yang sebenarnya. Dan apabila Raja Adil menyampaikan, maka manusia kan akan datang kepadanya bagai kalkatu untuk ikut bersama nya.

Namun masih ada juga manusia akan menentang. Dan kisah seperti ini sudah wujud di dalam sejarah-sejarah atau mitos-mitos lama. Ini juga sejarah yang nyata di dalam Injil maupun Al Quran. Orang-orang seperti ini tidak akan mahu mengaku bahwa kebenaran yang dibawakan Raja Adil itu adalah benar. Mungkin karena pangkat, mungkin karena kedudukan, mereka enggan mengalah. Raja Adil pernah menyampaikan kepada beberapa orang yang bijak pandai bahwa Allah itu bersifat. Rata-rata ulamak akan menafikan kebenaran ini. Menurut mereka jika Allah itu bersifat, maka sifat itu dipanggil sifat baru. Mereka-mereka ini ialah orang-orang terpelajar dari tanah Arab, dari golongan tarikat, dari golongan tasawuf atau sufi dan ada juga yang mengaku sudah me ncapai tahap Laduni.
Dan untuk menjelaskan persoalan ini, Raja Adil memohon kepada ulamak-ulamak untuk menjelaskan maksud ayat dari surah Al Mulk yang berbunyi
"Tabarokal lazi biya dihil mulku wahuwa a'la kuli syai in qodir" (rujuk Siri 2)
Dan mengapakah di dalam pengertian ayat ini disuratkan bahwa Allah mempunyai Tangan? Adakah tangan di dalam Al Quran ini dikatakan sebagai sifat baru? Adakah Al Quran juga dikatakan sebagai sifat baru? Bukankah disebut tangan di dalam ayat itu, mengapa bukannya kepak?
Dan sesungguhnya, tugas siapakah yang hendak menceritakan kepada manusia. Marilah kita renungkan bersama, fikirkan bersama, artikan bersama.
Walaupun ramai di seluruh dunia ini mengaku-ngaku, namun ternyata semua itu gagal, tidak dapat mengotakan janji-ja nji mereka. Sedangkan yang punya hak sendiri tidak mahu mengaku. Menurut Raja Adil juga, dia sememangnya orang miskin dan menyamar. Dan kesempatan ini digunakan oleh Raja Adil untuk merapatkan dirinya dengan golongan - golongan yang berpangkat, yang terp elajar yang bijak pandai di mana beliau kerap memerhatikan tingkah laku golongan-golongan ini. Menurut Raja Adil, golongan-golongan ini adalah dari mereka-mereka yang tidak mahu bertanggung jawab di atas tindakan mereka, segala jawapan mereka mengenai ugama akan berakhir dengan jawapan "Allah Hu Aklam " dan mereka tidak mahu mempraktikkan yang nyata. Bukankah apa yang terkandung di dalam Al Quran itu sudah nyata? Mengapa manusia mahu berdolak dalih dan tidak bersyukur dengan pemberian yang telah Allah kurniakan kepada manusia? Sepatutnya, sekiranya diketahui rahsia yang terkandung di dalam Al Quran, ianya harus disampaikan kepada yang lain. Ada beberapa orang yang mengaku sampai ke tahap laduni menyangkal pendapat Raja Adil ini, sedangkan menurut Raja Adil, Laduni itulah sebenar-benarnya wahyu yang membawa petunjuk. Bukankah Nabi Muhammad itu yang telah menyampaikan?

Yang sebenarnya Nabi Muhammad SAW berada di dalam lingkungan laduni dan wahyu. Itulah sebabnya mengapa Nabi Muhammad boleh menyampaikan, karena beliaulah yang sebenar-benarnya yang kasyaf.

Pada permulaannya Nabi Muhammad menyampaikan di pasar-pasar di waktu orang ramai masih belum boleh mengesani dia, cuma sebilangan yang sedikit sahaja yang mengetahui bahwa dia itulah Nabi Muhammad SAW. Dan di situlah juga dia bercampur gaul dengan masyarakat sekeliling ketika beliau menyampaikan. Maka setelah di ketahui oleh orang ramai akan kedudukan sebenarnya Nabi Muhammad, maka barulah dia menyampaikan di masjid-masjid.
Dan begitulah juga kisahnya dengan Raja Adil yang kita cari-cari kan selama ini. Perjalanan nya adalah serupa seperti perjalanan Nabi Muhammad, iaitu mula menyampaikan di pasar-pasar dan di tempat orang-orang awam. Raja Adil juga bercampur gaul dengan masyarakat, melihat keadaan sekeliling, menyampaikan kebenaran. Dan di dalam menyampaikan kebenaran inilah, Raja Adil selalu di perkecilkan oleh orang-orang yang bijak pandai, termasuklah mereka-mereka dari golongan yang bergelar professor. Namun yang peliknya, apabila ditanya kepada professor-professor akan beberapa persoalan, jawapan mereka tidak lain ialah "Allah Hu Aklam".
Memang sukar untuk manusia mengesani beliau, karena manusia hanya membaca sahaja, iaitu pengetahuan teori sahaja sedangkan praktikal nya diketepikan langsung. Arti kata, Syariatnya atau Kadariahnya sahaja yang di jalankan sedangkan di dalam perjalanan Islam yang sebenar-benarnya ianya mengandungi empat inti utama iaitu Syariat, Tarikat, Hakikat dan ma'rifat. Raja Adil membawa keempat-empat inti utama ini dan dijadikan satu, iaitu satu perjalanan yang sebenar-benarnya. Dia tidak membawa Usuluddin, maupun Tasawuf atau Sufi atau Laduni semata-mata.

Apa yang dibawa nya itulah rahsia yang diselimuti. Itulah rahsia yang perlu kita cari, Itulah rahsia yang perlu diungkapi. Dan rahsia-rahsia ini hanya boleh dipastikan oleh orang-orang yang kasyaf, yang ma'rifat. Maka fikirkan lah kebenaran yang kubawakan ini. Adakah ianya benar, atau ianya masih mitos Jawa buaian anak-anak ketika lena? Aku serahkan ini kepada kalian untuk difikirkan dan diartikan.

Semua pembaca-pembaca harus faham bahwa figur digelarkan sebagai Ratu Adil itulah juga Imam Mahdi dan dia lah juga Satrio Peninggit. Begitulah Satrio Peninggit itu jugalah yang bergelar Ratu Adil. Ratu Adil, Imam Mahdi maupun Satrio Peninggit adalah gelaran nya saja yang telah digembar-gemburkan oleh masyarakat Indonesia. Hakikatnya, figur yang dimaksudkan itu adalah orang yang sama karena namanya sudah tercatit jelas di dalam Al Quran.

Demikian juga apabila kita berdiskusi pandangan setiap ugama di dunia ini yang ternanti-nanti akan satu figur yang hebat, yang sakti, yang Super Paranormal, di mana tiada satu pun manusia dapat menandingi kehebatan beliau. Orang ini bakal membawa kebahagiaan dan kedamaian kepada semua masyarakat. Dialah yang bakal menyatukan masyarakat, tidak kira ugama, pangkat, darjat, status. Dialah yang terhebat, dialah yang berkuasa.

Namun ramai yang gagal memahami bahwa sesiapa saja yang bergelar Ratu Adil, Imam Mahdi atau Satrio Peninggit, atau apa saja gelaran samada dari Islam, Kristian, Hindu maupun Buddha sekalipun, pasti orang inilah yang mengetahui rahasia segala-gala ugama sehingga boleh menyatukan masyarakat. Dia lah juga yang mampu membuka rahasia alam nyata dan alam ghaib yang selama ini menjadi tanda tanya kepada semua umat manusia. Jadi kehebatan-kehebatan seperti ini tidak mungkin dapat dicari dengan berguru ke hulu maupun ke hilir, dari Subuh hingga ke Maghrib dari Timur maupun Barat sekalipun tidak mungkin sebuah kapal boleh ada dua nakhoda. Jika satu berguru, yang lain juga mahu berguru, jika satu menjadi ketua, yang lain juga mahu menjadi ketua.

Inilah yang menjadi ketentuan Allah yang telah dijanjikan sejak dari dahulu lagi. Manusia gagal memahami isi kandungan Al Quran, gagal memahami sunnah-sunnah Rasulullah SAW sehingga apabila tiba hari kemunculannya, manusia masih di dalam keadaan terkapai-kapai mencari yang hak.

Tidak kah benar bahwa Rasulullah itu tidak berguru? Bukankah dia buta huruf? Bukankah dia diasuh oleh Allah melalui malaikat Jibrail A.S? Bukankah dia dari keturunan raja-raja? Bukankah dia menyampaikan di pasar-pasar? Adakah ini semua dusta?
Sudah ku katakan sejak dari awal lagi bahwa Ratu Adil yang sebenarnya nggak mahu ngaku bahwa dialah orang yang dimaksudkan itu sedangkan :

Dia berketurunan dari Bani Hasyim
Dia berketurunan Raja-raja
Dia berketurunan Wali-wali Allah
Namanya sudah disebut di dalam Al Quran


Nota:
Ini adalah posting yang saya temui dalam satu laman web yang saya temui tidak lama dulu, ada kesamaan posting yang saya buat ... semoga dapat membantu anda..

Ratu Adil ( Imam Mahdi)
Ratu Adil (Imam Mahdi)

Pada hari Jumaat mendirikan sembahyang tiga Kutbah
1. Sembahyang gerhana Matahari

2. Sembahyang sunat Hari Raya
3. Sembahyang Jumaat.


Apabila dilakukan pada satu waktu dan hari yang sama,
tanda hampir kedatangan ratu adil (Mahdi) Gelap gelita tiga hari, tiga malam, suasana kacau bilau manusia masing-masing dalam ketakutan dan kebingungan hujan lebat dengan ribut kilat sabung-menyabung. Masing-masing mencari arah.... orang yang mempunyai Thariq lebih berjaga-jaga dan beramal menjaga bacaan dan amalan masing-masing di waktu kegelapan tersebut..... satu pemilihan panglima sedang berlangsung.... panglima perang untuk berasama-sama ratu adil (imam mahdi)


Sesiapa yang mempunyai thariq dan lengkap dengan cukup teratur akan terpilih untuk turut serta dalam panglima perang Imam Mahdi.( jihat) Yang terpilih akan dihisap sekali lagi untuk bersama-sama dengan ratu adil. Ini dilakukan oleh golongan lahirliah dan batiniah di segi batiniah di hisap oleh golongan wali-wali Ahlul gaib dan mereka lihat pada isihati kebersihan jiwa semasa mengamal thariq tersebut dimasa lalu.

Satu pesanan "Jangan sampai tidak terpilih"

Ayat Kursi

Bacaan surah Ayat Qursi hendaklah di baca dengan betul dan tepat kerana
dengan yang akhir membawa maksud syaiton akan marasuk pada tubuh bukan malaikat tetapi syaiton memperdaya sahingga mengangap yang kita telah masuk syeik dari malaikat tapi sebaliknya syaiton yang masuk.


===========================
Almarhum Ustaz Taha Suhaimi mengenai Imam Mahdi & Pemuda Bani Tamim
 
USTAZ TAHA SUHAIMI by USTAZTAHASUHAIMIKunci Dunia
Kunci dunia ini diserahkan pada umat muhamad tentera Mahdi (pemegang thariq) Panglima perang tentera Mahdi buat masa ini selekeh-selekih tetapi tekun mengerjakan ibadah sambil berkerja. Apabila sampai kena seru dan dipanggil untuk bersama-sama berjuang akan di beri kuasa sepenuhnya dan tenaga muda, yang tua dan tidak berdaya akan menjadi muda semula setelah mandi ditelaga Wonosobo ditanah Jawa Indonesia tempat jauh terpencil... menuruti lurah dan gunung..( illusi)

illusi
Wak mas telah sampai ke sana dengan memejam mata sahaja disana masing-masing
orang membawa hal sendiri-sendiri.semasa sampai orang-orang di sana sedang membina bangsal...

petua Puasa dan beramal jaga
Minuman Kopi buatan sendiri makan kentang rebus supaya perut santiasa lapar dan senang beramal ibadah. Santiasa puasa untuk latihan dan tidak terpedaya dengan dajjal membawa air Semasa dajjal membawa air untuk menipu dan menarik orang islam di masa haus sepanjang 40 tahun kemarau, dan santiasa haus dimasa inilah peranan dajjal untuk menyesatkan orang islam supaya menyembah mereka, setelah meminum air dari dajjal muka terpancar kapir di dahi..

 


Thariqat Embah Agung

Thariq.......... telah disahkan dan dipersetujui oleh para wali dan malaikat
semasa penyusunan langkah demi langkah bacaan yang harus di baca. Embah mengesahkan kepada para wali-wali ahlul bait "Bolehkah anak cucu mengamalkan Thariq tersebut dan di amalkan oleh anak cucu? Pengesahan telah dibuat oleh para wali dan disetujui, untuk di amal oleh anak cucu dengan lengkap, pendinding silat, sunah rasul, menjadi tentera ratu jagat (mahdi) Memanglah semasa membuat amal tidak nampak apa-apa kerana kegunaan untuk masa seru baru timbul, segala bacaan dan kegunaan dimasa bersama-sama ratu jagat (mahdi) nanti. Bila perkara-perkara tadi tidak diberitahu dan dipenjelasan nanti anak murid embah agung tidak akan gah dan mendabik dada wah aku ini hero (riak) cukup hanya diberi tahu amalkan dengan tekun...

Nota: saya tidak mahu anda mempercayai tetapi sekadar illusi atau panduan,, ini semua adalah bersangkutan perkara-perkara yang kita belum ketahuai. cukup sekadar tahu atau menacari jawapannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Requirements: Windows: Windows Media Player 10 , QuickTime , Flash , Mac OS: Flip4Mac , QuickTime , Flash
TV ISLAM KU ON PLAY TV TONTON RT America On Air / RUSIA TODAY LIVE TV online / BBC Arabic News / TV RCTI dan ANTV - Indonesia / MetroTV dan TransTV Indonesia / FREE LIVE camera tv from egypt / SYOKNYA...TV1&TV2MALAYSIA / TONTON di ON play TV
  http://www.suaramedia.com/ suaramedi website http://snippits-and-slappits.blogspot.com/ snippit website ----- http://arrahmah.com/ arrahmahiwebsite http://pondokhabib.wordpress.com/ sufiwebsite http://dajjal.wordpress.com/ sufiwebsite http://www.darulmurtadza.com/ http://makrifattokkenali.com/
  ----------------------------------------------------

  Check Page Rank of your Web site pages instantly:

  This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

  Pages

  LinkWithin

  Related Posts with Thumbnails
  ................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

  Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

  bazar

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Labels

  "Khawarij" 'Magog' atau 'Makjujj 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Lobsang Rampa Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang me­ngelabui umat Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI