Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Thursday, March 6

JIN MENDATANGI WANITA

JIN MENDATANGI WANITA
PADA MALAM TENGAH BULAN & PADA BULAN SABIT


"Ya Ali! Janganlah engkau bersetubuh dengan isterimu pada malam bulan sabit baru muncul, dan jangan pula pada pertengahan bulan, kerana dikhuatirkan anakmu akan cacat. Aku (Ali) bertanya: Kenapa demikian ya Rasulullah?

Jawab Baginda: "Kerana jin mengunjungi wanita-wanita
pada malam tengah bulan dan pada malam Hilal (bulan sabit).
Apakah engkau tidak perhatikan bahawa orang-orang gila itu
muncul penyakitnya kembali pada malam tengah bulan dan
malam Hilal itu?


Rasulullah sering memberikan nasihat dan petunjuk kepada para sahabatnya. Adakalanya nasihat itu berbentuk umum (dalam erti untuk seluruh manusia dan disampaikan di kalangan para sahabat), kadangkala pula disampaikan kepada seorang sahabat saja untuk kelak disampaikan pula kepada orang ramai.
""Ali bin Abi Thalib berkata, bahawa • Rasulullah \ berwasiat kepadaku dengan sabda Baginda: 'Ya Ali! Tidak ada kefakiran yang lebih hebat daripada kebodohan, tidak ada harta yang lebih berharga daripada akal. Tak ada kesepian yang lebih sunyi daripada ujub (kagum kepada diri sendiri). Tak ada kekuatan yang lebih hebat dari musyawarah. Tak ada wara' yang lebih baik daripada menahan diri. Tak ada keindahan selain akhlak dan tak ada ibadah yang melebihi tafakur.

"Ya Ali! Bahawa segala sesuatu itu ada penyakitnya. Penyakit bicara adalah bohong. Penyakit ilmu adalah lupa. Penyakit ibadah adalah riya". Penyakit akhlak adalah memuji diri sendiri. Penyakit pemurah adalah menyebut-nyebut pemberian. Penyakit bangsawan adalah bangga. Penyakit malu adalah lemah. Penyakit mulia adalah menonjolkan diri. Penyakit kaya adalah kikir dan berlebih-lebihan, dan penyakit agama adalah hawa nafsu.


SEPULUH KEBERKATAN


"Ya Ali! Perbanyaklah membaca surah Yasin, kerana dalam membacanya itu terdapat sepuluh macam keberkatan. Tak ada orang yang membacanya waktu lapar atau puasa melainkan kenyang. Haus kecuali lepas hausnya. Tidak memiliki pakaian melainkan ia akan memperolehi pakaian. Merasa takut kecuali datang rasa aman. Dipenjarakan melainkan ia akan keluar penjara.

Bujang melainkan akan berkahwin. Semasa musafir matanya terang dalam perjalanan. Tidak membacanya orang yang kehilangan sesuatu benda melainkan mendapat-kannya kembali. Tidak dibacakan ia di atas orang yang akan hampir ajalnya melainkan diringankan baginya. Barangsiapa yang membacanya di waktu Subuh nescaya ia akan aman sampai petang, dan barangsiapa yang membacanya di waktu petang nescaya ia akan berada dalam keadaan aman sehingga pagi.


MASUKLAH KE DALAM SYURGA!

"Ya Ali! Bacalah Surah Hammim Ad-Dukhan pada malam Jumaat, nescaya
dari dalam keadaan aman segala sesuatu. "Ya Ali! Bacalah Surah Tabaraka dan As- Sajadah nescaya berkat keduanya engkau dise1 a m a t k a n Tuhan dari marabahaya hari kiamat.

"Ya Ali! Janganlah engkau bersetubuh dengan isterimu pada malam bulan sabit baru muncul, dan jangan pula pada pertengahan bulan, kerana dikhuatirkan anakmu akan cacat Tuhan memberikan keampunan kepadamu.

"Ya Ali! Bacalah Surah Hasyar nescaya engkau berkumpul pada hari kiamat
Bacalah Qul-huwallahu Ahad dalam keadaan engkau berwudhu', nescaya engkau akan diseru pada hari kiamat: Hai pemuji Tuhan, bangkitlah, maka kemudian masuklah ke dalam, syurga!

JIN MENDATANGI WANITA-WANITA
PADA
MALAM TENGAH BULAN
DAN PADA MALAM HILAL
(BULAN SABIT)


"Ya Ali! Bacalah Surah Al-Baqarah, kerana sesung-i guhnya dalam membacanya itu ada membawa berkat, dan tidak mahu membacanya membawa penyesalan.
"Ya Ali! Janganlah* engkau bersetubuh dengan isterimu pada malam bulan sabit baru muncul, dan jangan pula pada pertengahan bulan, kerana dikhuatirkan anakmu akan cacat. Aku (Ali) bertanya:


Kenapa demikianya Rasulullah? Jawab Baginda: "Kerana jin banyak mendatangi wanita-wanita pada malam tengah bulan dan pada malam Hilal (bulan sabit) apakah engkau tidak perhatikan bahawa orang-orang gila itu boleh muncul penyakitnya| kembali pada malam tengah ibulan dan malam Hilal itu?
"Ya Ali jauhilah sengketa, kerana ia akan menghapuskan amalan-amalan engkau.


SYAITAN MENGUASAI ANAK
CUCU ADAM DALAM KEADAAN
MARAH


"Ya Ali! Segeralah bersedekah, kerana malapetaka itu tidak dapat melangkah mendahului sedekah. "Ya Ali! Jauhilah kemarahan, kerana syaitan menguasai anak cucu Adam dalam keadaan ia marah.

"Ya Ali! Jauhilah olok-olok, kerana hal itu akan menghilangkan kehebatan anak cucu Adam dan kesungguhannya.

"Ya Ali! Jauhilah riba, kerana padanya terdapat enam perkara, tiga di dunia dan tiga di akhirat. Adapun tiga di dunia: ia akan cepat memusnahkan harta, melenyapkan kekayaan, dan menghapuskan rezeki. Adapun yang tiga di akhirat: ia akan membawa buruk perhitungan (hisab), kemurkaan Allah, dan kekal dalam neraka.

CINTAILAH FAKIR MISKIN

"Ya Ali! Cintailah fakir miskin, nescaya Allah akan cinta pula kepadamu. "Ya Ali! Janganlah engkau bentak fakir miskin, nescaya engkau akan dibentak pula oleh Malaikat pada hari kiamat.
"Ya Ali! Janganlah engkau abaikan sedekah, kerana ia akan menolak kejahatan dari dirimu.
"Ya Ali! Keluarkanlah infak hartamu dan berilah kelapangan kepada keluarga-mu, dan Janganlah khuatir terhadap Tuhan yang memiliki Arasy bahawa la akan menyediakan kurniaNya terhadapmu.

"Ya Ali! Janganlah berdusta, kerana dusta itu menghitamkan muka. Bila seseorang sentiasa berdusta, dia akan dinamakan di sisi Tuhan "si pendusta", dan bila dia benar maka akan dinamakan di sisi Tuhan sebagai orang yang "benar" (siddiq). Sesungguhnya berdusta itu akan menjauhkan iman.

"Ya Ali! Kuasailah lisanmu dan biasakanlah bicara yang baik, kerana tidak ada yang lebih berbahaya bagi manusia pada hari kiamat melebihi ketajaman lisannya.
'Ya Ali! Jauhilah sifat dengki, kerana dengki itu memakan segala kebajikan sebagaimana api memakan kayu bakar." *


LINDUNGI BAYI ANDA DARI GANGGUAN SYAITAN

IMAM Muslim meriwayat-kan hadis dari Rasulullah s.a.w. yang bersabda mak-sudnya:

"Tiadalah di antara seorang kamu (yang dilahirkan) melainkan Allah mengizinkan dia ditemani dengan seorang kawan daripada jin."Sahabat bertanya: "Wahai Rasulullah! Apakah tuan juga (ditemani oleh jin?)." Rasulullah menjawab: "Ya, tetapi Allah menolong aku dari gangguan syaitan, lalu aku terselamat. Maka tidaklah dapat ia menghasut aku melainkan yang membawa kebaikan."

Oleh itu untuk melindungi setiap bayi yang baru lahir dari gangguan syaitan, Rasulullah s.a.w. memerintahkan supaya azan dilafazkan pada telinga bayi yang baru dilahirkan. Maka di antara faedah azan sebelum solat ialah juga untuk menghalau syaitan yang cuba mengganggu orang yang hendak menegakkan solat.
Pendek kata, syaitan dan iblis memang wujud di alam dunia ini dan tugas utama mereka memang untuk mengganggu, menghasut dan menyesatkan manusia daripada petunjuk Allah.

Gangguan syaitan tidak boleh ditentang dengan mantera, jampi dan serapah yang dicipta oleh manusia sendiri. Mantera yang sangat mujarab dan digeruni oleh jin adalah membaca ayat-ayat AI-Qur'an. Mereka takut kepada manusia yang gemar membaca AI-Qur'an. •

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI