Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Friday, May 23

YAHUDI DARI PANDANGAN KITAB TAURAT DAN TALMUD

YAHUDI DARI PANDANGAN
KITAB TAURAT DAN TALMUD -1-


Penganut-penganut Yahudi dan Pertubuhan Zionisme atau Sahyuniyah dalam bahasa Arab merupakan dua hal yang berbeza,

Penganut-penganut Yahudi adalah penganut biasa yang mengamalkan ajaran agama Yahudidan terdapat di antara mereka yang tidak menyokong
Pertubuhan Zionisme. Tetapi, Pertubuhan Zionisme
adalah sebuah pertubuhan politik yang bertujuan memusnahkan agama-agama dan menguasai dunia.

Kalau anda melihat peta yang tergantung di Parlimen Israel, anda akan mendapati Negara Raya Israel memanjang dafi Sungai Nil ke Sungai Furat. Ertinya termasuk negara Mesir dan Iraq.

Apabila Israel menawan Semenanjung Sinai, mendiang perdana Menteri Wanita pertama Israel, Golda Maer, ketika berada di sana pernah berkata: "Saya dapat mencium bau datuk nenek saya beribu batu!" Beliau bermaksud Kota Mekkah dan Madinah di SemenanjungArabia yang menghadap kepadanya.

Walaupun penganut-penganut yahudi dan Pertubuhan Zionisme merupakan dua hal yang berbeza, tetapi mereka
mempunyai mimpi dan matlamat yang sama iaitu mendirikan Negara Israel.

Kononnya Negara Israel telah dijanjikan oleh Kitab Taurat kepada mereka. Kesimpulannya...

Baik penganut-penganut Yahudi biasa mahupun: Zionisme, mereka adalah sama sahaja, sebagai-orang Yahudi yang mengamatkan ajaran agama Yahudi. sebagai mana orang-orang Kristian mengamalkan ajaran agama Kristian dan orang-orang Islam mengamalkan ajaran agama Islam.

2
Bagaimana mengenal perwatakan orang-orang Yahudi?


Untuk mengenal perwatakan orang-orang Yahudi, kita harus mengenal ajaran agama Yahudi melalui kitab-kitab suci mereka.

Kitab-kitab suci mereka dikatakan mengandungi penyelewengan, tokokan-dan pindaan. Mereka menjadikan kitab-kitab suci sebagai kumpulan asfar (scripture) yang dikumpulkan oteh para paderi khakham Yahudi beberapa kurun setelah para rasul dan nabi mereka meninggal.

Para rasul dan nabi mereka membawa ajaran agama Tauhid:
Menyembah Allah, Tuhan Semesta Alam.

Tidak ada Tuhan lain dan tidak bersekutu dengan-Nya. Tetapi mereka telah mengubahkan ajaran agama Tauhid kepada ajaran agama yang berlawanan dengannya seSuka mereka, khususnya setelah mereka pulang sebagai orang tawanan Babylon.

Mereka membahagikan kumpulan asfar kepada tiga bahagian: Kitab Taurat, ALsfar Para Anbiya dan beberapa kitab lain.
Daripada kumpulan asfar tersebut itulah dijadikanasas kewujudan agama Yahudi sekarang di mana di dalamnya
mengandungi
syariat, adat istiadat dan upacara keagamaan.


Selain daripada itu, terdapat sebuah kitab lain yang dinama-
kan Talmud.
Kitab itu dijadikan asas kegiatan sulit agama Yahudi yang mengandungi kebencian dan penghinaan terhadap bangsa-bangsa lain yang bukan beragama Yahudi.

Kalau kita melihat kitab Taurat sekarang, kita akan berhadapan dengan pendedahan: Kitab Taurat mengandungi pelbagai janji kepada orang-orang Yahudl.
Dengan janji itu orang-orang Yahudi~tetah melakukan kekejaman dan penderitaan kepada umat manusia sepanjang zaman.

Sebagaimana kita melihat kitab Talmud, kita akan berha-
dapan dengan pendedahan:
Orang-orang Yahudi sentiasa bersikap keras kepata dan angkuh terhadap Allah Azza Wa Jalla. Mereka tidak pernah sebulat fikiran terhadap sesuatu perkara, Mereka mewujudkan idea Allah mengikut kemahuan dan diri pengasingan hidup masing-masing.
·
Beberapa ahli pengkaji yang menyelidik hakikat agama
Yahudi sekarang, khususnya setetah menemui tulisan-tulisan lama
di
kota Ogarit dan kutub khanahnya diRas Sharma, Latakia, Syria. Mereka mendapati agama Yahudi adalah satu agama yang ganjil dan pelik; mempunyai Tuhan yang terkadang-kadang jahil dan terkadang-kadang alim, Pada suatu ketika' Tuhan itu, lemah, pada ketika yang lain pula, Tuhan itu gagah. Tuhan yang dahagakan
darah, Tuhan yang .tamak dan tergilakan emas. TUhan yang mempunyai puluhan ribu para kahin sihir yang mengamrkan persoalan ibadat dan upacara keagamaan yang tidak ada bandingnya dengan agama samawi atau bumi daripada umat manusia lain.


Dalam kitab-kitab yang sentiasa diseleweng, ditokok dan, dipinda, orang-orang Yahudi terus menolak Tuhan-Tuhan mereka. Lantas mereka memilih'satu Tuhan Yahweh untuk diri mereka. Mereka menganggap Tuhan itu-sebagai Tuhan khusus untuk diri mereka sahaja..Terkadang-kadang Tuhan itu dinamakan Tuhan Israel, terkadang-kadang dinamakan Tuhan Tentera. Mereka menjadikan Tuhan Yahweh mempunyai sifat-sifat seperti manusia, khususnya mengcnai kelemahannya, Orang-orang Yahudi juga, telah memasukkan unsur-unsur perkauman, ketaksuban dan pengasingan ke dalam kitab-kitab suci mereka.

Mereka menganggap diri mereka sebagai rakyat pilihan dan rakyat terbaik di muka bumi. Tuhan Yahweh adalah Tuhan khusus untuk mereka Mereka tidak membenarkan rakyat-rakyat lain menghubungi Tuhan mereka.

Orang-orang Yahudi menggambarkan Tuhan Tentera sebagai seorang lelaki penggempur yang kejam dan ganas, menanamkan semangat keejaman dan keganasan kepada rakyatnya seperti tersebut dalam' kitab suci mereka "Apabila kamu menghampiri sebuah kota untuk berperang, jemputlah warga kota itu untuk berdamai. Kalau warga kota itu menyambut untuk berdamai, maka semua rakyat di-dalamnya diperhambakan kepada kamu. Kalau warga kota itu enggan menyerah, malah/sebaliknya memerangi kamu, maka hendaklah kamu mengepung kota itu. Apabila Tuhan menyerahkan kota itu kepada kamu, maka hendaklah kamu pancUng semua orang lelaki, wanita, kanak~kanak dan binatang serta harta rampasan dalam kofa itu menjadi milik kamu. Begitu juga hendaklah kamu lakukan dengan semua kota yang jauh daripada kamu. Jangan biarkan seorang puntinggal di dalamnya." Tasthniah Sah (17-10) (20).
5
Apakah pandangan orang-orang Yahudi terhadap perbuatan perzinaan, pelacuran dan persundalan dari sudu! moral?

Semuanya boleh diceritakan dan tidak ada apa-apa yang harus dimalukan! Malah mereka sendiri bercerita mengenai Para nabi mereka, Cerita yang tidak masuk akal dan menyedihkan ]iwa untuk mendengamya~ Contohnya mereka berkata:
Nabi Lut telah' menyesetubuhi anak perempuannya ketika mabuk untuk mendapat keturunannya. Nabi Daud dikatakan telah melakukan perzinaan denganisteri seorang pegawai tenteranya ketika ketiadaan suaminya.

Kemudian Nabi Daud dikatakan merancang pembunuhan terhadap
pegawai tentera tersebut untuk membolehkannya merampas
wanita cankik yang dizinai itu. (Lihat Pakuti Sail- (14-1) (49).

Nabi Sulaiman juga dikatakan sebagai orang yang mementingkan hawa-nafsu. (Lihat Safar Muluk Sah: (5-1) (110).
Adakah wajar mereka bercerita demikian?
Ataukah mereka memalsukan dan memperburukkan para Nabi mereka?
6
Apakah pandangan orang-ora-ng Yahudi terhadaP kezaliman dan peuindasan?

Kitab Taurat sekarang dikatakan merupakan satu-satunya kitab suci pertama di dunia yang menghalalkan pembunuhan terhadap orang-orang tidak ( berdosa. Istilah orang-orang tidak berdosa
ialah orang-orang tua, wanita-wanita dan kanak-kanak yang menjadi mangsa korban. Anak:anak boleh membunuh bapa yang dianggap berdosa. Lihat Safar al-Khurus Sah (7)(37) bahia bapa meWarisi dosa kepada anak-anak dan Cucu-cucu hingga ke generasi ketiga dan keempat.


Nota: Semoga ianya menjadi panduan untuk umat islam sedekahkanlah pahalanya yang ampunya Karya NAHMAR JAMIL ... ilmu bukan untuk di simpan di almari atau dirak buku.. sebar-sebarkanlah pada umat islam... untuk jenerasi penerus.. supaya jenerasi penerus tidak buta sejarah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI