Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Tuesday, July 1

KETERLIBATAN YAHUDI DALAM REVOLUSi PERANCIS 1779

KETERLIBATAN YAHUDI DALAM REVOLUSi PERANCIS 1779

Apa yang berlaku di England adalah sama yang dilakukan oleh orang-orang Yahudi terhadap Perancis. Mereka merancang dan membiayai gerakan pemberontakan Perancis tahun 1789 tepat seperti mereka lakukan dalam pemberontakan England pada tahun 1640-1649.

Pada tahun'1785 seorang penunggang kuda sedang melalui jalan antara Frankfurt dan Paris, membawa maklumat-maklumat penting mengenai gerakan pember0ntakan rakyat dan revolusi Perands yang ditunggu-tunggu.

Maklumat-maklumat itu datangnya daripada arahan sekum-pulan orang Yahudi yang memakai nama samaran
The Illuminate yang mempunyai upacara khusus untuk pembesar-pembesar paderi khakham syaitan. Maklumat-maklumat itu bertujuan dibawa kc dalam pertemuan Pertubu'hao. Freemason di Timur Raya Perancis
yang rnempunyai jaringan sulit operasi Yahudi yang terdiri dari-pada orang-orang Perancis seperti Marquis Miravo (bakal pemimpin revolusi masa hadapan) dan lain-lainnya.

Celakanya, si penunggang kuda itu diserang dan mati dalam perjalanannya ke kawasan Raitson dan maklumat-maklumat Yang dibawanya jatuh ke tangan tentera Bavaria. Satu rancangan terbongkar, khususnya apabila beberapa nama golongan murabin orang-orang Yahudi terdedah. Antaranya: Routsheld dan Marquis Miravo.

Marquis Miravo adalah seorang bangsawan Perancis yang berpengaruh dl kalangan istana Raja Perancis.

Beliau mempunyai seorang sahabat yang rapat Duke Dorlian yang akan dijadikan benrevolusi Perancis. Di antara semua nama terpenting tengitu ialahhadapanMiravo. Sebenarnya beliau seorang yang tidak bermoral, Hidupnya penuh dengan kejahatan dan kemaksiatan menyebabkan beliau terperangkap dalam hutang,hutangnya yang banyak,

Tokoh-tokoh golongan murabin orang-orang Yahudi mengirimkan agen:agennya dari Pertubuhan Freemason untuk menghubungi Miravo berselindungkan nama persahabatan dan kekaguman terhadapnya sebagai seorang pemidato Perancis yang pintar.

Mereka menawarkfin bantuan kewangan untuk menyelamatkan kewangannya yang meleset. Apa yang dilakukanbleh Pertubuhan Freemason ialah mengheret ahli-ahlinya daripada orang-orang Miravo, Rousoe dan lain-lainnya ke dalam kancaheranciSkemaksiatan menyebabkan mei:eka terpaksa menunduk dan Seperti meminta belas kasihan daripada tuan mereka orang-orang Yahudi.

Kerajaan Bavariatelah mendedahkan kepada keraj~tan-kera-jaan berhampimn~ kltususnya kerajaan Perancis mengenai rancangan yang ditemuinya pada si penunggang kuda yang mati terbunuh itu. Tetapi kerajaan-kerajaan tersebut termasuk kerajaan Perancis tidak mengambil langkah apa-apa untuk .menghadapi bahayanya sebelum terlambat.

Sau/tara perempuan Permaisuft Anthoanet dari Austria telah mengiftra surat peribadi kepada kakaknya memperingatkan akan wujud satu rancangan suiit, Tetapi Mary Anthoanet (1793 - 2755) iaitu anak perempuan Maharaja Austria Francis I, dan isteri kepada Raja Perancis Louis ke-16, tidak mempercayai dan tidak menyedari bahayanya,

Tetapi sejarah telah menerangkan kesilapan besar dihadapi oleh Mary kerana tidak mahu mempercayai dan enggan mengambil Perhat[an serius terhadap amaran yang dibeftkan oteh saudara perempuannya. Akibatnya, Mary bersama suaminya, Raja Louis ke 16 menempah maut yang tidak disedarinya,

Matlamat rancangan' revolusi Perancis oleh sekumpulan Yahudi daripada tokoh-tokoh golongan murabin orang-orang Yahudi ialah supaya kuasa sulit mereka yang menguasai kerajaan diikuti oleh revolusi-revolusi lainnya di selumh Eropah.

Setelah revolusi Perancismeletus, maka perancangnya orang-orang Yahudi yang berpusat di Gereja Yaakabat itulah:yang' melantik tokoh-tokoh revolusi kerana mereka terdiri daftpada agen-agen Yahudi dan ahli-ahli Pertubuhan Freemason. Mereka telah mereperalatkan Duke Dodian buat sementara sebagai kuda tunggangan untuk menghukum anak pamannya, Raja Louis ke-16.

Dorlian menyangka dirinya akan menjadi raja baru di perancis seperti yang dijanjikan dan menyebabkan beliau menyokong anak pamannya Raja Louis kc-16 dihukum buliuh. Kemudian datang gilirannya pula dihukum bunuh-setelah teman-temannya daripada para pemberontak Yahudi melancarkan serangan memperburukan peribadinya di hadapan rakyat. Demikian nasib yang diteHmanya sebagai balasan kesetiaannya terhadap anak pamannya Raja Louis ke-16dan keluarga di rajanya.

Demikian juga nasib yang diterima oleh ahli Pertubuhan Freemason, pemidato Miravo yang tidak sanggup melihat kekejaman menimpa rakyatnya. Beliau berasa menyesal dan berusaha' menyelamatkan raja lari daft Paris. Tetapi usahanya gagal setelah diketahui oleh musuhnya orang-orang Yahudi yang bergandmg babu dengannya sebagai pemimpin revolusi. Beliau dihukum minum racun dan dihebahkan kepada rakyat bahawa beliau telah membunuh diri.

Dari pembacaan buku Sir Walter Scot sebanyak sembilan jilid mengenai kehidupan Napoleon akan dapat diket'ahui dengan jelas hakikat orang-orang Yahudi yang terlibat dalam revolusi Perancis.

Pengarangnya berpendapat bahawa kebanYakan Pemimpin revo lusi Perancis adalah terdiri daripada orang-orang asing dan orang-orang Yahudl. Mereka menjadlkan din mereka sebagal penaslhat, jurfilatih, pengarah, malah penggerak sebenar pemimpin-pemimpin revolusi Perancis adalah terdiri daripada orang-orang Yahudi.

Contohnya Manuel Yahudi yang mengangkat dirinya sebagai Pendakwa raya .Komon di Paris. Beliau bertanggungj~jawab menyumlaat ribuan orang ke dalam penjara Paris. Di tangannya sahaja lebih lapan ribu orang menjadi mangsa penyembelihannya.

Malah bersama perancang-perancang Yahudi lainnya yang berpusat di Gereja Yaakabat, Manuel menuntut supaya darah mengalir lebih banyak lagi. Semuanya berlaku, sedang pemimpin-pemimpin revolusi lain seperti R°besbear', Danton, Mara dan lain-lainnya tidak dapat berbuat apa-apa kerana mereka hanya sebagai patung dan agen tuan mereka orang-orang Yahudi.

Setelah perancangnya, orang-orang Yahudi yang berjumlah 13 orang berl~usat di Gereja Yaakabat menghapuskan pemimpin- pemimpin revolusi, maka ketua mereka Maer Routsheld mengirim anaknya Nathan ke England untuk membuka sebuah cawangan bank dari perkumpulan bank yang mereka kuasai seperti Bank England, Bank Belanda dan Bank Jerman. Kemudian mereka memutuskan mencaft seorang agen barU iaitu NaPOleon Bonaparte sebagai alat untuk melaksanakan cita-cita mereka. Mereka merancangkan apa yang dikenali sebagai "Sift Peperangan NaPOleon" yang bertujuan menghapuskan semua mahkota dan raja-raja Eropah.

Demikiaalah semuanya berjalan seperti yang dirancangkan. Tidak~ada apa-apa lagi yang mengganggu~nereka untuk menguasai dunia. Teta'pi Napoleon mulai menunjuk sifat keras kepala. Beliau menepikan tuannya dan mendedahkan rancangan mereka secara terang-terangan,

Ketika beliau menyerang Russia dan lerman, beliau terperangkap dalam musim sejuk. Ini memberi peluang kepada orang orang~'ahudi untuk menghentikan bantuan kewangan dan persenjata~ kepada angkatan tentera Napoleon sebagai balasan kepada Napoleon kerana sikap keras kepalanya dan mengingkari tuannya mendidiknya supaya menjadi agen yang patuh, bukan membantah,

Demikianlah permulaan berakhirnya pemerintahan Naporleon. Cita-citanya tersekat, tenteranya hancur dan beliau terpaksa turun daft takhtanya.

Sejarah mencatatkan bagaimana pada tahun 1814 Napoleon ingin berhenti dari takhtanya di Paris, Tetapi beliau dibuang negeri ke Pulau Alpa. Beliau melarikan diri dari pulau tersebut dan cuba memulihkan kekuasaan dan keagungannya yang hilang. Tetapi usahanya gagal danakhimya beliau meninggal diserang sakit jantung.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI