Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Friday, August 22

KETERLIBATAN YAHUDI DALAM PERANG SAUDARA SEPANYOL

KETERLIBATAN YAHUDI DALAM PERANG SAUDARA SEPANYOL

Sejak kurun 17 orang-orang Yahudi telah menyusup dan menguasai Sepanyol dan menyebabkan mereka diusir darinya. Mereka diusir sama seperti diusir kebanyakan negeri Eropah lain-lainnya. Kemudian mereka kembali ke Sepanyol setelah menguasai jabatan-jabatan perbendaharaannya, khususnya ketika berlaku Revolusi Inggeris, Revolusi Perancis dan Revolusi Amerika.

Semua peristiwa itu memberi sumbangan penting kepada orang-orang YahudL Mereka cuba melemahkan ekonomi Sepanyol dengan menguasai politik dan membuka jalannya kepada revolusi komunis. Gejala-gejala pakatan polifik yang bermula pada tahun 1839 dapat dilihatpada tiga tahap:

I. Golongan pemberontak menyusup ke dalam jabatan kerajaan, perkhidmatan awam, angkatan tentera dan pertubuhan pekerja. Mereka bersiap untuk menghancurkan kerajaan dari dalam apabila arahan diterima daripada tuan mereka orang-orang Yahudi dari Pertubuhan Freemason.

2. Mereka bekerjasama dengan parti-parti lain selagi wujud persefahaman untuk menggulingkan kerajaan.

3. Mereka menyebarkan surat-surat bertujuan menimbulkan hura-hara dan merosakkan kepcrcayaan rakyat terhadap kerajaan sebagai strategi pertama untuk membuka jalan kepada penubuhan Kerajaan Diktator Proletafta dan memudahkan menghapuskan parti'-parti hari. yang fidak sehaluan. Strategi ini mempakan mategi' Yang pernah dilakukan oleh Lenin dan Stalin ketika mendirikan Kerajaan Marxis Yahudi Russia (1917).

Pada tahun 1865 pemogokan pertama telah dilancarkan oleh agen-agen MarXis Yahudi Sepanyol. Pada tahun 1876 Vanelly, seorang Yahudi dikirimkan ke Sepanyol. untuk menyelaraskan kegiatan sabotaj dengan golongan Marxis. Vanelly adalah sahabat kepada Baqotsl? yang mempunyai hubungan rapat dengan Marxis dan, Jawatankuasa. Vanelly mula bekerja secara sulit mengikut arahan yang diterimanya dari pertemuan pertubuhan Freemason.

Pada tahun 1873 beliatl dapat menubuhkan Kerajaan Republilt yang pertama. Dalam zaman pemeftntahannya berlaku huru-hara yang ganas menyebabkan Jeneral Pavia bertindak menentangnya dan mengembalikan ke. rajaan kepada pemerintah beraja.

Kegiatan pemberontakan timbul lagi dalam bemtuk pertentangan antara anggota keluarga diraja. Pada masa yangsama gerakan pekerja menuntut perubahan keadaan di bidang kerohanian dan kebendaan dan membentuk apa yang dinamakan Kesaman Pekerja. Tetapi golongan komunis telah mengambil kesempatan dalam kesatuan tersebut. Mereka menghapuskan orang-orang dalam setelah memperalatkan persengketaan yang berlaku alatara beberapa' golongan sederhana. Akhirnya mereka menubuhkan kesatuan Lain yang dinamakan Kesatuan Pekerja Awam.

Pada tahun 1910 golongan ekstrimis komunis menubuhkan sebuah kesatuan lain. Mereka memulakan sift pemogokan untuk mencapai tujuan-tujuan tertentu. Tetapi mereka menghadapi tentangan keras. Mereka mulai memperhebatkan kegiatan menentang semua parti politikdan kerajaan.

Semuanya berlaku setelah munculnya dua orang pemimpin daft Pertubuhan Freemason: Vestana dan Seghoi. Mereka telah mempergunakan kebencian para pekerja dan rakyat dan penderitaan semasa peperangan Dunia Irertama dan selepasnYa, di mana keluarga diraja dan penyokongnya mengaut keuntungan besar kerema bersikap berkecuali. Tetapi para pekerja dan rakyat tidak menikmati apa-apa kgm~muran yang berkembang dalam negeri.

Akibatnya pada tahun 1923 berlaku huru-hara, pemogokan, penculikan dan keganasan menyebabkan raja terpaksa menugaskan General Berimodi Revera mengawal keamanan dan menyusun semula angkatan tentera untuk mencegah golongan komunis daripada mengulangi pemberontakannya lagi.

Sepanjang masatersebut, ahli-Pertubuhan Freemason telah menubuhkan sebuah perkumpulan dinamakan "Persatuan Persaudaraan Tentera" dalam pasukan tentera Sepanyol bertujuan menggulingkan kerajaan beraja. Perkumpulan itu diketuai oleh 21 orang jeneal dari ahli Pertubuhan Freemason. Dalam pertemuan sulit, ereka bersumpah untuk mendirikan kerajaan republik.

Jeneral-jeneral tersebut teleh menerima arahan. Sekali dalam tahun 1929 untuk menghapuskan kerajaan diktator yang dipimpin oleh DeRevera. Sekali dalam tahun 1931 untuk menghapuskan kerajaan beraja. Jeneral-jeneral tersebut telah melaksana kan arahan yang datang daripada ketua Pertubuhan Freemason.

Setengah-setengah mereka merasa bersalah kerana diperalat untuk melaksanakan rancangan-rancangan sulit Yahudi yang disediakan oleh Stalin kepada agen-agennya untuk menjadikan Sepanyol sebagai sebuah kerajaan diktator komunis Yahudi yang kedua.

Tetapi golongan perancang-perancang Yahudi tidakmengharapkan pegawai-pegawai dari ahli Pertubuhan Freemason. Mereka lebih bergantung kepada agen-agen Stalindatam menubuhkan markas latihan pemberontak di Sepanyol sebagaimana melatihkan ratusan orang komunis Sepanyol dalam pertubuhan-pertubuhan Lenin di Moskow.

Kemudian agen-agen YahUdi mulai mendedahkan skandal keburukan keluarga diraja setelah berhasil menyusup ke dalam istana secara sulit bahawa mereka adalah penyokong-penyokong raja. Mereka menjadikan semuanya sebagaikempen untuk pilihan-raya yang akan diadakan pada tahun 1832 Untuk menentukan sama ada Sepanyol menjadi republik atau kekal dengan pemerintahan beraja.

Keputusan pilihanraya memberi kemenangan kepada pemerintahan republik. Orang-orang komunis mengambil kesempatan menyokongpemerintahan tersebut. Mereka menunggu masa yang sesuai untuk menerima arahan-arahan daripada ketua-ketua Yahudi mereka di Moskow melalui agen besar mereka Stalin.

Pada tahun 1935 golongan komunis berhasit menyeludup di semua bidang pemerintahan Sepanyol. Mereka bersiap untuk memberontak dengan pantas, khususnya Pertubuhan Freemason, telah membuka jalan kepada mereka untuk menubuhkan kerajaan sementara setelah raja mengundurkan diri.

Satu peristiwa telah berlaku Kerana takut ditentang oleh kerajaan sementara, pegawai-pegawai kerajaan dan pasukan tentera yang menyokong raja telah memasuki beramai-ramai Pertubuhan Freemason untuk membuktikan bahawa mereka menyokong kerajaan republik. Dengan demikian mereka dapat menyela matkan diri.

Golongan komunis mula mengemukakan program kepada kerajaan sementara untuk mewujudkan diktator proietaria dan menghukum setiap pegawai yang menentang kerajaan diktator.

Tentera dan polis hendaklah dibUbarkan dan digantikan dengan golongan pekerja dan anak-anak rakyat yangmiskin. Semua harta awam dan perseorangan hendaktah dirampas. Tanah-tanah dimitik negarakan. Semua akhbar dihapuskan dan digantikan dengan akhbar yang pro dengan proletaria. Setelah program polifik dipersetujul, maka terbentuklah pemerintahan diktator daripada orang-orang Yahudi yang bertopengkan komunis dan Pertubuhan Freemason.

Demikianlah Sepanyol berubah daripada buruk kepada yang lebih buruk. Pada Awal tahun 1936 seluruh negeri dilanda hura hara. Golongan komunis dapat membentuk kerajaan yang dinamakan Kerajaan Barisan Rakyat diketuai oleh Ahli Pertubuhan Freemason: Azana, Cabatiro dan Peterlto yang berazam melaksanakan impian Lenin bahawa Sepanyol hendaktah menjadi negara komunis Eropah yang kedua.

Pada akhir tahun 1936 perang saudara berlaku di Sepanyol apabila golongan komunis makin mengganas khususnya setelah memperkuatkan kedudukan mereka. Mereka mulai menghapuskan orang-orang dalam kerajaan republik sementara. Manakala Jeneral Franko dari pihak tentera mencadangkan pengisytiharan kerajaan tentera apabila menghadapi keadaan darurat. Kerajaan ·memberi kebenaran kepadanYa untuk mengumumkan pemerintahan tentera dan menghenfikan · keganasan dalam negeri · serta mengumumkan bahaWa semua orang harus memilih perjuangan dengan matlamat yang jetas antara Russia dan Sepanyol.

Jelas, orang-orang Yahudi memerintahkan agennya Stalin melancarkan serangan permusuhan terhadap tentera Franko supaya merekaxtapat mengnasai Sepanyol. Pada masa yang sama tentera Frank9 juga mengambil tindakan yang sama untuk menghapuSkan golongan komunis dan pengikut-pengikutnya.

Peristiwa berikutnya jelas memperlihatkaia bahawa revolUSi Sepanyol telah bertukar menjadi perang saudara dan menelan lebih banyak korban. Orang-orang Yahudi tetap berazam untuk menghapuskan sebahagian manUsia dan melaksanakan clta-cita mereka untuk menguasai duhia.

Dalam menghadapi keadaan demikian, Jeneral Franko juga berazam untuk menyelamatkan SePanyol dari cengkaman kuasa go!ongan komunis. Beliau bersama pegawai-pegawai:tentera lain terus memburu golongan komunis dan dalang-dalangnya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI