Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Wednesday, September 10

Ursalem--Jerusalem--Baitulmaqdis

Bahagian 15
Ursalem - Jerusalem - Baitulmaqdis

ORANG-ORANG Yahudi mengatakan mereka telah membunuh dan telah menyalib Isa pesuruh Allah. Tetapi Allah mengatakan itu tidak benar. Adapun yang benarnya,ialah Allah telah mengangkat Isa kepadaNya. Jelas sekali penjelasan Allah yang berbunyi: 'Tetapi Allah telah angkat dia kepadaNya. Kerana adalah Allah itu gagah, bijaksana, '-An- Nisak, 158.

Memang benar tujuan orang-orang Yahudi hendak membunuh Nabi Isa. Maka Allah menipu mereka dengan seorang yang lain, dan Allah mengambil dan mengangkat Isa kepadaNya, bermakna niat jahat Yahudi itu gagal, sedangkan Isa diselamatkan oleh Allah dengan mengangkatnya ke langit.

Pengangkatan Nabi Isa .ke langit, bertetapan dengan perkataan 'Turun' seperti yang diterangkan di dalam hadis, yaitu Nabi Isa akan turun di Baitulmaqdis.

Apabila memperkatakan perkara Nabi Isa turun, adalah berhubungan dengan Imam Mahdi, dan berhubungan dengan Baitulmaqdis, dan berhubungan dengan pembunuhan terhadap Yahudi dan Dajjal-dajial, dan iuga berhubungan dengan kaum Nasrani (ahl-i kitab).

Maka semuanya ini perlu pula diikuti bagaimana kemungkinan.kemungkinan yang akan terjadi dari sekarang sehingga selepas zaman Imam Mahdi dan Nabi Isa kelak.

Suasana di Asia Barat, kian lama kian bertambah meruncing, perang disebabkan Palastin sentiasa akan berlaku. Kemungkinan campur tangan Amerika dan sekutunya memang ada. Begitu juga kemungkinan campur tangan Rusia tidak juga mustahil. Sekiranya Amerika dan Rusia campur, maka itu bermakna perang bumi dunia ketiga yang akan mengakibatkan kemusnahan yang luas, sekalipun beberapa minggu sahaja mereka berperang. Kecuali masing-masing belum mempergunakan senjata-senjata nukelir, kerana sedarakan akibatnya, maka kedua-dua pihak akan hanya bersikap: Slap sedia untuk bertindak, dalam keadaan menunggu siapa yang akan memulainya dahulu. Walau bagaimana sekalipun, sama ada Amerika dan Rusia campur secara langsung atau tidak, perang antara umat Islam dengan ¥ahudi akan terus berlaku. Semenjak tahun 1948 Masehi, yaitu tahun Inggeris memberi jalan kepada penguasaan ¥ahudi di Palastin, dan dengan bantuan Amerika dan lain-lain hingga lahirlah negara Israel, perang terus sahaja berlaku berkali-kali,

Telah diterangkan yaitu pada akhir zaman atau tanda-tanda dkhir zaman, orang-orang ¥ahudi akan kembalidan mendirikan kerajaan mereka diPalastin. Usaha mereka dibantu oleh Dajjal-dajjal, dan banyak kaum muslimin syahid di sana. Tetapi akhirnya Yahudi akan menderita dengan pembalasan Allah bila tiba masanya,

Kedatangan Imam Mahdi dann Nabi Isa, tidak syak lagi ada hubungan dengan peperangan di Palastin. perhatikan hadis Rasulullah (s) yang bermaksud. 'Tidak akan bangkit qiamat hingga orang-orang Islam memerangi orang-orang ¥ahudi. Maka orang-orang Islam akan membuniJh mereka hingga tiap-tiap seorang Yahudi akan bersembunyi di balik-balik batu clan pokok, gatu-batu dan pokok itu akan berkata: "Hal orang~ Islam, hal hamba Allah, ini di belakangku ada Yahudi, marilah bunuh dia." Hanya pokok Gharqad '' sahaja yang tidak berkata kepada orang-orang Islam, kerana pokok itu pokok Yahudi.' -Riwayat Bukhari dan Muslim.

Hadis ini telahpun dibawa di permulaan buku ini. Nyatalah sesuatu akan berlaku, dan itu adalah peperangan yang sangat hebat sehingga pokok pokok dan batu-batupun akan berkata sekiranya ada Yahudi di belakangnya supaya umat Islam membunuh mereka.

AI-Tabrani telah .menjelaskan, bahwa alfurqad itu adalah sejenis pokok yang berduri dan poko- pokok itu banyak tumbuh di gaitulmaqdis. Di sanalah kawasan di mana Dajjal-daljal dan Yahudi akan dihapuskan.berdasarkan kepada hadis ini, maka nyatalah peperangan dengan ¥ahudi dan Dajjal-dajjal yang membantu Yahudi akan berlaku hingga di kawasan pertahanan terakhir mereka di sekitar Baitutmaqdis.

Orang-orang Islam akan menggempur Yahudi dan Dajjal-dajjal hingga terkepung di sekitar gaitulmaqdis. Itu bermakna tentera muslimin akan mencapai kemenangan gemilang, sehingga akhimya Baitulmaqdis yang sekarang berada ditangan Yahudi akan kembali kepada musJimin semula.

Kemenangan tentera muslimin menawan semula Baitulmaqdis, menunjukkan bahwa pada saat itu
muslimin di dalam keadaan gagah perkasa, hingga mereka berkemampuan mengalahkan dan menghancurkan Yahudi Bersama Dajjal.dajjal yang menolong Yahudi.,

Baitu!maqdis, atau Jerusalem atau Ursalem adalah tempat yang dihormati dan'mempunyai hubungan sejarah dengan tiga agama langit yang besa?, yaitu agama Yahudi, agama Kristian dan agama Islam.

Kepada semua yang menganut agama-agama ini masng-masing memandang mulia kepadanya,
Bani Israel di bawah Nabi Musa telah masuk ke sana kali yang pertama. Kemudian mereka telah
diusir dari sana, 558 tahun sebelurn Nabi Isa dilahirkan. Kali yang kedua masuk lagi ke sana dan
mereka mempunyai sejarah besar di zaman Nabi Daud dan Nabi Sulaiman. Kemudian kerana sikap, mereka yang. menentang Nabi-nabi dan permusuhan terhadap Nabi Isa, maka Allah laknatkan mereka, Bangsa !R°man (Rum) telah mengusir mereka dalam tahun 70 Masehi.

Pengusian kali irii merupakan pengurisan besar-besaran, hingga itulah menyebabkan mereka bertaburan di merata negeri, Bangsa Rum telah mengusir Yahudi 70 tahun selepas Nabi Isa dilahirkan. Kemudian bangsa Rum yang beragama Kristian telah dikalahkan oleh tentera muslimin beberapa tahun setelah Nabi Muhammad (s) wafat.
Hal ini beriaku sesuai seperti yang telah dikatakan oleh Maharaja Heraclius, yaitu jika benar segala jawaban Abu Sofian terhadap pertanyaan-pertanyaannya, maka dia (Nabi Muhammad) akan menguasai bumi yang dipijaknya. (Baitulmaqdis). Dan sesuai dengan yang dikatakan oleh Nabi (s) dalam masa menggali parit pertahanan di Madinah, yaitu musiimin akan menawan gaitulmaqdis.


Umat Islam menguasai di sana, hingga diusir oleh tentera salib, tentera umat Kristian berbagai
hangsa dari barat. 200 tahun lamanya setelah itu, barulah umat Kristian diusir pula dari sana oleh
umat Islam di bawah pimpinan Salahuddin Ayobi.

Selepas perang bumi dunia pertama, Baitulmaqdis dikuasai secara tak langsung oleh Inggeris (dari umat Kristian). Umat Islam meringkuk. Yahudi dialu-alukan masuk ke sana. 30 tahun kemudian negara Israel didirikan, dan pada tahun 1967,

Yahudi mengusir muslimin dari sana? Perhatikan betapa pusingan yang berlaku antara umat-umat Yahudi, Kristian dan umat Islam dalam percaturan masuk dan keluar Baitulmaqdis sepanjang sejarah. Sekarang sejarah sedang ditulis lagi.

Yahudi telah masuk ke sana (Ursalem) dua kali dan telah dikeluarkan dua kali. Sekarang mereka masuk lagi di sana kali yang ketiga pada tahun 1967.

Nasrani telah masuk ke sana (Jeruselem) tiga kali dan telah keluar tiga kali. Yang terakhir mereka keluar ialah pada tahun 1948, di mana Jeruselem dapat kepada Malik Abdullah Raja Jordan.

Muslimin telah masuk ke sana (Baitulmaqdis) dua kali, pertama di zaman Omar bin Khattab, kedua di zaman Salahuddin Ayobi. Antara tahun 1918 hingga tahun 1948 muslimin terlepas kuasa secara tak langsung, dan pada tahun 1967, muslimin terusir terus dari kekuasaan dengan sebab kemasukan Yahudi kali ketiga.

Bumi Palastin yang bersejarah tetap menjadi rebutan. Sekarang menunggu masa untuk Yahudi diusir bagi kali ketiga, bukan oleh Roman Kristian, tetapi oleh muSlimin, Hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslimin, telah menjelaskan betapa umat Islam akan memerangi ¥ahudi di Ursalem dan ini bermakna akan mengusir :mereka bagi kali yang ketiga.

Peperangan mengusir mereka dari Ursalem, dan bagi membolehkan muslirnin menawan kembali Baitulmaqdis, tidak dapat tidak adalah peperangan yang akan dipimpin oleh Imam Mahdi, dan akan dibantu oleh Nabi Isa dalam rnenghadapi Dajjal~dajjal kaum (libera[is dan kapitalis) di samping menyelesaikan, persoalan salah faham dan perselisihan mereka yang percayakan Tuhan dari goIongan ahli kitab(Nasrani),


MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI
karya pemikir Islam: Sedekahkan pahalanya kepada ....AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI