Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Monday, February 16

Bahagian 20 Kemuncak Akhir Zaman

Bahagian 20
Kemuncak Akhir Zaman (1)


PADA awal tahun 1970, saya berada di Tokyo. Di sana seorang daripada kenalan saya ialah seorang Amerika, yang tinggal di Washington. Kami tidak pernah bercakap mengenai politik. Tetapi entah bagaimana kami telah bercakap mengenai bahaya China komunis, pada suatu hari di antara bulan Januari dan bulan Mac 1970. Saya tidak ingat tarikhnya.

Saya tidak juga ingat siapa yang memulainya. Tetapi saya masih ingat beliau menyatakan, Rusia dan Amerika kedua-duanya bimbang bahaya daripada China komunis. Kesimpulan cerita yang diceritakan oleh beliau, dapat saya rumuskan begini:

Selepas kejatuhan Malinkov di Rusia, pemerintah baru Rusia, telah mendekati Amerika. Waktu itu bunga kegentingan antara China dan Rusia telah, mulai terbayang. Dan China mulai berkemampuan membuat bom atom. Rusia telah menghantar seorang yang penting di Kremlin, dari Moskow ke White House, di Washington.

Orang penting yang menjadi utusan peribadi pemimpin Rusia itu telah menyerahkan segala mak­lumat berhubung dengan tempat-tempat perusahaanan atom di negeri China.

Rusia mengharapkan supaya Amerika menyerang China dan mengebom habis-habis dengan maksud supaya kemajuan China di bidang atom dan nuklir dapat dihalangi atau dengan lain perkataan, sekarang-kurangnya untuk melambatkan kemajuan China seberapa lama yang boleh daripada tampil ke hadapan sebagai sebuah daripada negara­negara-kuasa atom.

White House dan Pantagon telah mengkaji ber­sungguh-sungguh persoalan ini. Segala laporan ra­hasia dari Kremlin, telah mereka teliti. Pada umum­nya didapati adalah benar, dan dapat dipercayai butir-butir laporan yang disampaikan dari Kremlin. Amerika telah cenderung hendak melakukannya.

Seperti Rusia, demikian juga Amerika, mereka adalah sama-sama bimbang dengan bahaya dari China, bangsa kulit kuning yang akan mengancam mereka. Mereka yang berkuasa di Moskow atau Washington adalah sama-sama berkulit putih, dan inilah satu daya yang tersembunyi di dalam diri manusia semula jadi, yaitu, 'AKU', aku bangsa kulit putih kalau terpaksa mengapa tidak boleh bekerjasama dalam menghadapi persoalan bersama, yaitu menghadapi bahaya dari bangsa kulit kuning.

Bagaimanapun rancangan pengeboman itu telah tidak dilakukan oleh Amerika, sekalipun telah dirayu oleh Rusia, dan diberi jaminan, yang Rusia akan memejam mata sahaja apabila Amerika bertindak terhadap China. Sebabnya, ialah satu soalan dari segi politik: 'Bolehkah dipercayai kepada Rusia komunis, tidak akan ikut berperang menolong China komunis yang diserang oleh Amerika liberal kapita­lis, padahal diketahui benar-benar, yaitu Rusia dan China yang sama-sama komunis telah ada perjanji­an tolong menolong satu sama lain, jika diserang oleh musuh mereka. Dan perjanjian itu sehingga ini belum lagi dibatalkan.
Kerana soalan inilah, maka Amerika telah tidak melakukan serangan terhadap China, seperti harapan Rusia dalam tahun-tahun enam puluhan dahulu. Dan sekarang pertentangan dan perbalahan Rusia dengan China bertambah-tambah tegang dari sehari ke sehari. Sementara itu China yang mengikat tali pinggang mereka, kerana mahu memperkuat ekonomi negara mereka, sedang maju sebagai satu daripada kuasa-kuasa nuklir di bumi ini.

Dari kejadian ini, dan perkembangan politik selanjutnva, adalah memperlihatkan dengan nyata bahwa pada suatu masa di hadapan, China akan menjadi suatu kuasa yang benar-benar kuasa besar clan di masa itu orang-orang kulit putih yang tidak jadi muslimin akan berada di belakang Rusia atau~ bekerjasama dengan Rusia, Gog atau Yakjuj, meng­hadapi China, Magog atau Makjuj.

Apabila ini terjadi, maka tepatlah apa yang di­sebutkan oleh Quran, ayat 99, dari surah AI-Kaht, yang telah saya huraikan dahulu, yaitu pada hari itu Allah akan biarkan mereka yang sama-sama tidak percayakan Allah, yang sama-sama tidak percayakan akhirat, yang sama-sama mahu mema­damkan agama Allah, yang sama-sama mahu mema­dam nama Allah dari sebutan manusia di bumi ini, bertempur sesama mereka, yang digelar oleh Allah sejak beribu-ribu tahun dari zaman nabi Musa, sebagai Gog clan Magog seperti yang tersebut di dalam Bible perjanjian lama.

Dan seperti yang di­sebut di dalam Quran mereka itu Yakjuj dan Makjub dan seperti yang dikatakan oleh Nabi Muhammad (s) bahwa mereka itu ialah dua kumpulan manusia yang banyaknya seperti semut melata.

Sesungguhnya telah berlalu masanya lebih dari­pada 1400 tahun dari sekarang, Allah telahpun memberi tahu kepada manusia keturunan Adam, menerusi AI-Quran, melalui lidah hambaNya, Mu­hammad bin Abdullah (s) yang ummiiun sebagai Nabi dan Pesuruh Allah yang akhir di dunia.

Berbagai-bagai pemberitahuan dan peringatan daripada Allah, telahpun disampaikan, termasuklah peringatan dan perkabaran berhubung dengan ke­jadian terakhir yang akan terjadi kepada manusia keturunan Adam di bumi ini, yaitu kejadian yang mengenai bila sampailah atau tibalah 'SUATU MASA' yang dijanjikan itu.

Saya akan menceritakan kepada pembaca apa­apa yang tersebut di dalam AI-Quran, dengan per­tolongan Allah, sekadar yang terdaya oleh kekuat­an berfikir saya, dalam memberi pengertian kepada maksud-maksud dari kitab suci AI-Quran yang mulia. Sungguh-sungguh saya mengharapkan, semoga Allah memberi taufik dan hidayah kepada saya untuk memecahkan persoalan ini supaya dapat dibaca oleh muslimin khasnya dan manusia umumnya.

Sebelum daripada saya mengemukakan pendapat­pendapat dari apa-apa yang saya fikirkan berhubung dengan keterangan-keterangan Allah yang tersebut di dalam Quran, pada hemat saya adalah lebih baik saya membawa pembaca kepada persoalan mengenai apa yang dikatakan 'Unidentified Flying Objects' yang ringkasnya 'UFO', di dalam bahasa Malaysia bermaksud 'Benda Terbang yang tidak dikenal'.

Benda-benda terbang yang tidak dikenal ini ke­banyakannya kelihatan berbentuk bulat leper, maka disebut oranglah benda-benda itu sebagai piring terbang. berita-berita mengenai kemunculan piring­piring terbang ini sudah terlalu lama dibicarakan, bahkan ada dikatakan pernah dilihat mendarat di bumi dan beberapa orang daripadanya telah turun daripada piring terbang itu dalam pakaian yang ber-warna putih keperakan, tetapi mereka telah terbang kembali sebelum sempat didekati oleh manus.ia di bumi dan hilang lesap terlalu cepat.

Orang-orang kafir telah membuat kajian dan terus mengumpul berita-berita mengenai piring terbang ini, dan tidak lagi bersikap acuh tak acuh seperti keadaan pada mula-mula didengari apabila diceritakan oleh orang yang melihat, di mana umum­nya manusia di bumi mentertawakan dan menganggap cerita-cerita dari orang atau orang-orang yang melihat piring terbang itu sebagai satu cerita khayal atau rekaan semata-mata.

------------------------------------------------------------------------
ditulis pada tahun 1976
Sedekah AL Fatihah buat Allahyarham...
Amaluddin Darus.... pemikir islam
..


1 comment:

  1. Real smile :) and relaxed, don't depression http://pangaloan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI