Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Monday, June 1

2-PERPECAHAN DI KALANGAN PENOLONG ALI ( 3 )

Di antara pengikut-pengikut Abut Qasim ia­lah Al-Hallaj yang telah sampai ke peringkat merasai penjelmaan ruh Allah telah berada pada dirinya. Keyakinannya itu hasil dari, ha­kikat, ma'arifat, mujahadah dan mugarabah berakhir dengan merasa Allah telah sebati da­lam dirinya.

Maka fanalah beliau dengan ke'asyikan yang menjelma dengan segala ke­lazatan. Beliau sedia menerima kematian de­ngan hukuman sula dalam tahun 309 Hijrah. Sejak abad ketika Hijrah perkembangan tasawuf dan tharikat kian ber­tambah dengan herbagai-bagai golongan dan tersebarlah ajaran tasawuf dan tharikat-thari­kat ini ke barat dan ke timur.

Baghdad mempunyai banyak cerita-cerita tentang ahli-abli Sufi yang dikatakan men­daki darjat wali-wali, seperti banyak cerita­cerita tentang golongan-golongan Syi'ah de­ngan Mahdi-Mahdi yang muncul, ghaib dan akan muncul lagi.

Sekalipun perkembangannya begitu hebat dan telah lahir beberapa wali-wali namun umat Islam tidak juga dapat diselamatkan dari qada dan gadar Allah terhadap hamba-hamba­nya. Maka didatangkan bangsa Mongol dan Tartar yang biadab dan tidak beragama menyerang dan menghancurkan umat Islam, dan Baghdad ditakluki oleh mereka dalam abad ketujuh Hijrah, maka dilakukanlah oleh mereka segala-galanya, bunuh, rompak dan rogol yang begitu menghina dan memalukan muslimin.

Begitu sekali pembalasan Allah, umat Islam tidak tahu juga mencari jalan ke pangkal, lalu akhimya datanglah bangsa-bangsa barat yang telah dikuasai oleh Yahudi menaklukkan clan menjajah negara-negara umat Islam satu demi satu, disebabkan yang nyata yaitu umat Kris­tian telah meninggalkan agama mereka, kecua­li namanya, dan umat Islam juga telah me­ninggalkan agama Islam, kecuali namanya.

Gejala-gejalan yang buruk dari penaklukan dan penjajahan kafir ke atas umat Islam ialah satu petanda penghinaan yang dikanakan oleh Allah terhadap manusia keturunan Islam di­sebabkan oleh usaha mereka sendiri. Seluruh perpecahan yang lahir seperti yang telah di­sebut dari awal buku ini adalah berpunca dari keimanan, yang mana kalaulah keimanan itu bersesuaian dengan HUDA daripada Allah dan CONTOH dari Rasulullah, maka hal-hal yang telah menimpa umat Islam tentulah tidak ber­laku, kerana Allah telah menyebutkan yang DIA tidak akan memberi jalan kepada orang­-orang kafir ke atas orang-orang yang beriman.

Allah tidak sekali-kali menyalahi janjiNya, dan pada bila-bila masa juapun sunnah Allah tidak pernah berubah-ubah. Manusia telah ter­pedaya oleh iblis, musuh mereka yang belum bersara, sedang Allah berkali-kali mengingat­kan anak Adam hendaklah berwaspada dari­pada kejahatan dan tipudaya iblis (syaitan) yang tetap berusaha untuk memesongkan manusia anak cucu Adam ke jalan yang bengkok.

Sepanjang sejarah umat Islam setelah lahir­nya berbagai perpecahan, maka banyaklah ke­jadian yang berlaku yang ganjil-ganjil yang lain dari petunjuk Allah dan contoh Rasul­ullah. Kalau tadinya manusia diajar supaya menyembah Allah dan memohon kepadaNya terus, tetapi yang terjadi kemudiannya ma­nusia memohon menerusi kubur-kubur yang bertaburan di barat dan di timur.

Selain daripada kalangan tasawuf dan Syi'ah yang banyak tempat-tempat bermohon dan bernazar, golongan yang bukan mereka juga terdapat khurafatnya. Sebagai satu con­toh, saya pernah mendengar cerita yang ter­jadi di Mesir. Kejadian ini disaksikan sendiri oleh orang yang menceritakan, yaitu seorang perempuan yang mengandung menyondolkan perutnya ke kubur Imam Syafi'e dengan doa supaya diberkati oleh Allah kepada anak yang dikandungnya.

Sebenarnya Allah memberitahu kita "Hanya Dia sajalah tempat meminta" ALLA­HUSSHAMAD. Rasulullah s.a.w. telah me­nyampaikan begitu dan Imam Syafi'e juga tidak pernah mengubahnya di sepanjang ha­yatnya. Yang demikian apakah sebabnya hal yang seperti ini boleh terjadi? Hanya satu sa­haja jawaban, yaitu IBLIS BELUM BER­SARA. Sesungguhnya seperti inilah juga hal yang terjadi kepada umat manusia sebelum Muhammad, sebelum Isa, Musa, Ibrahim dan Nuh, semuanya bermula sedikit demi sedikit.

Putus asa bukanlah sifat-sifat orang yang beriman. Yang demikian apabila semua yang telah dipaparkan di dalam buku ini sekali­pun serba ringkas, ianya bukanlah untuk di­tambah rasa kecewa yang telah lama ada. Te­tapi dimaksudkan untuk direnung dan di­fikirkan agar supaya semuanya dinilai kem­bali oleh setiap peribadi muslim. Andaikata mereka benar-benar beriman dan berharap akan menemui Allah maka ambillah 10 ayat yang terakhir dari surah Al-Kahf sebagai pe­risai keselamatan dari fitnah akhir zaman, jus­teru memang telah dipesan oleh Muhammad Rasulullah s.a.w. untuk umatnya. Tetapi bu­kanlah untuk ditulis dan dijadikan tangkal azimat kemudian digantung di leher atau di­ikat di lengan.

Tidak ada dari ajaran Allah dan RasulNya supaya diadakan tangkal azimat bukan sahaja untuk manusia, malah sekalipun untuk bina­tang. Hal ini nyata sekali telah dilarang oleh Rasulullah s.a.w. kepada muslimin di zaman­nya, yang rupanya ada di antara mereka menggantung azimat di leher kuda yang di­tunggang untuk peperangan seperti yang me­mang berlaku kepada orang-orang Arab se­belum Islam.

Biarlah saya akhiri bahagian ini sebagai ke­simpulan dengan menyebut sepotong ayat ter­akhir dari surah Al Kahf:

Katalah (hai Muhammad kepada manusia yang beriman) saya ini hanyalah manusia se­perti kamu semua, yang diwahyukan kepada­Ku, bahwa Tuhan kamu adalah Tuhan yang tunggal. Maka barangsiapa percaya tentang pertemuan dengan Tuhannya maka berbuat­lah dengan perbuatan-perbuatan yang baik. Jangan sekali is sekutukan seorangpun jua dalam memperhambakan diri kepada Tuhan­nya.

Untuk panduan anda berfikir, ketahuilah bahawa golongan orientalis yang di antara me­reka itu adalah Yahudi sangat-sangatlah me­muji dan memuja tokoh-tokoh tasawuf. Apa­bila para orientalis yang memuji mereka, dapatlah anda membuat kesimpulan bahwa senyum manis dari musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa.


Kajian: Benarkah Tembok Yakjuj Makjuj Sudah Ditemui?
http://en.wikipedia.org/wiki/Genghis_Khan

====================================
Sedekahkan Al Fatihah buat ALLAHYARHAM...
USTAZ AMALUDDIN DARUS
di tulis pada tahun 1981.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI