Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Saturday, July 11

6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT (1)

Allah telah memberitahu bahawa kekuasa­an itu adalah sesuatu yang digilirkan di antara manusia. Yang demikian adalah sentiasa ter jadi, dan siapa pun tidak bisa menyangkal akan kebenarannya.

Bagi manusia bangsa-bangsa, samada bang­sa-bangsa dari umat Islam atau bangsa-bangsa dari umat yang lain ternyata sentiasa berlaku pertukaran yang semuanya itu dapat dibaca dari lembaran buku-buku sejarah.

Kebangkitan umat Islam yang merupakan satu revolusi yang tidak ada tandingnya dalam sejarah manusia di Bumi, adalah merupakan kebangkitan bangsa Arab yang dinyalakan oleh api Islam. Itu adalah kebangkitan per­tama dari Islam dengan syariat yang dibawa oleh Nabi Muhammad s.a.w.

Kebangkitan yang murni ini telah menegak­kan agama Allah dan menyebarkannya ke timur dan ke barat dalam tempoh kurang lebih suku abad sahaja. Kebangkitan adalah bermakna berdirinya satu kekuasaan.

Tetapi oleh kerana kekuasaan itu sesuatu yang ber­gilir-gilir, maka dalam tempoh 1400 tahun yang lalu dari sejarah umat Islam kekuasaan itu telah bertukar-tukar bukan sahaja di antara suku-suku bangsa dari umat Islam se­perti Muslimin pertama, Umaiyah, Abbasiyah, Turki, malah bertukar juga kepada bangsa­bangsa seperti Mongol, Tartar dan bangsa­bangsa dari Eropah.

Orang-orang Mongol dan Tartar yang menaklukkan Asia Barat akhirnya menjadi muslimin. Begitu juga, ramai dari tentera salib dari Eropah yang didalangi oleh Yahudi dengan segala tipudaya dan bantuan kewangan supaya menyerang Islam, telah menjadi muslimin, yaitu apabila mereka telah bersama dengan muslimin samada kerana tertawan secara langsung atau tertawan secara tidak langsung disebabkan kecederaan di dalam peperangan.

Semua bangsa-bangsa ini telah bercampur aduk di dalam bangsa Arab, sehingga kerana itu, kecuali di pendalaman padang pasir, tidaklah dapat diketahui lagi orang-orang yang dikatakan tulen keArabannya.

Salahuddin Al­Ayubi pahlawan Islam yang mengalahkan King Richard berhati singa dari England ada­lah seorang hamba Allah yang berketurunan bangsa Kurdi dari Kurdistan, sekalipun is sebagai raja di Mesir, di mana di Mesir itu ke­banyakan penduduknya adalah bangsa Qibti yang telah dikalahkan oleh muslimin.

Sebenarnya tidak ada satu kebanggaan yang benar-benar dapat dibanggakan oleh orang orang Arab dengan kebangsaan Arab mereka. Adapun kebangkitan Islam pada jenerasi per­lama, mereka lebih membanggakan diri se­bagai muslimin, justeru dengan kebangkitan Islam itu adalah membawa persamaan dan persaudaraan di antara manusia di mana semangat keAraban dengan segala thabiatnya adalah dianggap jahiliyah belaka menurut kacamata Islam.

Sejarah menyatakan bahawa orang-orang Arab adalah pelopor pengembangan agama Islam. Sesungguhnya itu adalah benar. Nabi Muhammad s.a.w. sendiri adalah Arab. Abu­Bakar Umar, Utsman dan Ali adalah Arab. IN sana sekalipun ada Bilal bin Rabbah dari Afrika, Salman Farsi dari Iran dan Shuhaib dari Rum, namun kebanyakannya para muja­hidin pada peringkat awal adalah Arab. Ke­benaran adalah kebenaran, dan kebenaran itu tidak boleh dibatalkan begitu sahaja.

Tetapi walau bagaimanapun Nabi Muhammad s.a.w. seperti yang telah pernah saya tulis di dalam buku yang lain adalah seorang manusia ketu­runan Ismail di mana Ismail itu bukanlah Arab, justeru kerana bapanya Ibrahim bukan Arab dan ibunya Hajar juga bukan Arab.

Kemudian giliran demi giliran berlaku hing­ga bangsa-bangsa Eropah yang telah ditung­gangi oleh Yahudi masuk memecah belahkan muslimin menurut perencanaan Dajjal setelah kekalahan Turki satu bangsa dari Asia Tengah bukan Arab, yang telah diberi kekuasaan oleh Allah mengganti Arab, dan merekalah bangsa pelopor mengalahkan Rum Timur clan mena­wan Konstantinepel, dan mereka juga telah memerintah bangsa Arab dan akhirnya mere­ka dikalahkan oleh Dajjal-dajjal dengan ban­tuan bangsa Arab, yang tertipu oleh tipudaya Lawrance of Arabia.

Kemudian Allah telah membangkitkan orang-orang Arab dari padang pasir Nejed melalui gerakan yang dikenali se­bagai gerakan Wahabi.


Mereka yang tadinya gembala-gembala di padang pasir berjaya menguasai Hijaz clan mengusir kekuasaan Sya­rif Hussain dari keturunan Bani Hasyim. Ke­mudian terjadilah apa yang telah terjadi sejak penemuan minyak dalam tahun 1936 di Semenanjung Arab itu, mereka terus berada di dalam pelukan Amerika satu bangsa yang bukan Arab clan bukan juga Islam.

Allah dan RasuINya telah mengingatkan bahaya ini. Yaitu apabila orang-orang Islam tunduk clan patuh kepada Yahudi dan Nash­rani, maka mereka sudah tentu diputar arah perjalanannya.

Apabila ini terjadi apakah yang dapat diharap dari satu umat yang menggan­tungkan hidupnya sejak dari makanan, pakai­an, senjata dan lain-lain semuanya dari orang­orang lain belaka akan dapat memainkan peranan untuk menegakkan agama Allah di Bumi ini?


Arab adalah sumber awal dari kebangkitan masyarakat muslimin yang telah kehilangan persaudaraan seperti yang sepatutnya, maka dari rasa tidak puas dan rasa kecewa umat Is­lam oleh berbagai-bagai kejadian itu telah mendedahkan umat Islam kepada seruan-seru­an menjauhkan diri daripada dunia yang di­sifatkan sebagai bangkai, yang mana anjing sahajalah yang merebut-rebutnya.

Seruan meninggalkan dunia yang direbut­rebut oleh orang-orang Islam hingga ber­bunuhan sama sendiri itu diterima oleh se­bahagian orang samada kerana benci kepada peperangan dan kezaliman atau oleh takut di­bawa terlibat kepadanya.
----------------------------------------------------------
PAUTAN lainnya:
The Protocol of the Elders Zion.
Muhammad bin Saud.
DINASTI SAUD : DARI MANAKAH ASALNYA MEREKA INI?DAN SIAPAKAH MOYANG KEPADA KELUARGA INI?

-------------------------------------------------------------------
Sedekahkan Al Fatihah buat ALLAHYARHAM...
USTAZ AMALUDDIN DARUS
di tulis pada tahun 1981.

2 comments:

 1. ALLAH BERADA DI BUMI MENJELANG KIAMAT!!!!

  Tenang-tenangkan diri...
  Sila layari manatuhanallah.wordpress.com/

  Setelah layari, sila buat aduan kpd jabatan agama atau pihak berwajib sebelum membuat sebarang penilaian…

  - Terima Kasih

  Krulayar

  ReplyDelete
 2. Salam ziarah.
  terima kasih atas perkongsian entri ini:)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI