Tentang Iskandar Zulkarnain dan kemunculan Yakjud dan Makjud..

Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) Ustaz Muhammad Alexander bertajuk Yakjuj & Makjuj

Saturday, August 29

5-BILA DAJJAL TELAH KELUAR (2)

Dajjal telah lama keluar, dan Yahudi pun telah kembali berkerajaan di Palestin. Dajjal telah melahirkan Yakjuj dan daripadanya lahir pula Makjuj.

 Ustaz Zainul Asri Ramli Kuliah Kitab Bahrul Mazi(Hadis 29) 

 
Apabila Yakjuj dan Makjuj lahir dan keduanya berlumba-lumba turun dari tempat-tempat yang tinggi, maka Yahudi pun dapat memasuki kembali ke Baitul Maq­dis yang sebelumnya telah diharamkan mereka masuk kesana. Huraian lanjut telah ditulis di dalam buku
Mahu ke mana Kita.

Persoalan Dajjal itu telah keluar, pada hemat Saya telah berulangkali saya tulis dalam beberapa buku yang terdahulu Yang demikian telah lebih dari jelas kepada mereka yang mahu memikirkannya. Sehubungan dengannya, ialah persoalan Al-Mahdi.

Adakah ianya sudah lahir dan adakah ianya telah muncul?
Untuk mengkaji persoalan ini perlu sekali dikaji perkembangan politik di Asia Barat, di mana di sanalah sebenarnya punca dari segala­galanya di zaman ini, kerana manusia seluruhnya mahu tidak mahu mesti memerhati ke sana disebabkan bekalan minyak yang menjadi bahan yang sangat penting kepada ekonomi, sebahagian besarnya adalah berada di sana.

Kuasa Dajjal dan kuasa-kuasa ciptaan Dajjal memandang dengan mata yang tajam ke sana. Dan mereka mahu supaya daerah simpanan minyak itu tetap berada di dalam kekuasaan mereka secara langsung atau tidak secara lang­sung.

Bekalan minyak yang terbesar adalah tersimpan di daerah Semenanjung Arab yang di­tunggangi oleh Dajjal-dajjal, di mana kaki Dajjal telah berpijak di sana kecuali Mekah dan Madinah sahaja yang tidak mereka masuki. Arab Saudi adalah satu kerajaan Arab
yang dibangun oleh Ibnu Saud.

Cerita kebangkitan gerakan Wahabi dan Muhammad bin Saud dan anaknya Abdul Aziz ibnu Saud telah saya sebut di dalam buku Peristiwa di Masjidil­haram. Yang demikian tidak perlu diulangi lagi di sini.

Yang perlu kita teruskan ialah mengenai siapakah mereka dan adakah perkara ini tidak pernah diberitahu oleh Rasulullah s.a.w. Sesungguhnya, apabila kita memahami sebuah hadits Rasulullah s.a.w. yang diriwayatkan oleh Ibnu Abi Syaibah bersumber dari Abu Hurairah yang di antaranya disebut sebagai sebahagian daripada tanda-tanda akan terjadinya SA'AH, dengan mudah sekali kita akan mengenali golongan yang dikatakan kerajaan Arab Saudi.

`Apabila orang-orang yang telanjang kakinya, telanjang tubuhnya dan pekerjaannya menggembala kambing, tiba-tiba menjadi ke tua-ketua orang ramai, maka itu adalah sebahagian

daripada tandanya. Dan apabila para gembala kambing itu pun bermegah-megah dengan gedung-gedung besar dan bangunan­bangunan bertingkat, maka itulah di antara tanda atau alamat.'

Demikian maksud dari apa yang pernah disebut oleh Rasulullah s.a.w. berhubung dengan tanda-tanda di akhir zaman yang akan menuju kehancuran SA'AH. Dari keterangan ini kita dapat membuat penilaian siapakah mereka itu. Demi Allah, kiranya tidaklah kerana seluruh kehidupanku mengharapkan keredhaan Allah semata-mata, tentulah kurang bijak bagi saya untuk menganalisa maksud hadits ini. Tetapi sesuai dengan arahan Rasul­ullah s.a.w. "Katalah yang benar sekalipun pahit", maka perlu saya mengatakan sesuatu yang benar sekalipun tidak digemari oleh sesiapa yang tidak menggemarinya

Anda bisa membawa sejarah yang menceritakan asal usul pemerintah di negara yang dinamakan Arab Saudi Dari sana anda mengetahui riwayat kebangkitan gerakan Wahabi dan Muhammad bin Saud. Kemudian setelah beliau terusir, anaknya Abdul Aziz bin Saud atau Ibnu Saud telah menyeludup ke Riyadh dan merampas kuasa lalu meneruskan penak­lukan ke seluruh Nejed dan Hijaz.

Mereka adalah berasal dari padang pasir dan mereka adalah penggembala kambing. Allah telah memenangkan mereka semasa mereka lemah dan miskin kerana mereka mendukung cita-cita yang mulia untuk membersihkan se­gala khurafat yang bakal membawa manusia menjadi `Syirik'.

Sayang sekali apabila kekuasaan diberi oleh Allah kepada mereka, lantas mereka menegakkan satu pemerintahan keluarga dan bukan pemerintahan orang ramai.Pemerintahan keluarga bukanlah daripada ajaran Allah dan RasulNya. Pemerintahan secara ini telah berlaku di zaman Umaiyah dan Abbasiyah yang telah ternyata membawa kepada kediktatoran dan berakhir dengan kepudaran cahaya agama Allah di Bumi ini.

Setelah kerajaan keluarga Saudi ditegakkan, agen-agen Yahudi yang menguasai perniagaan minyak dan bank-bank di Amerika mulai mengirim orang-orangnya merisik ke­kayaan emas hitam yang tersembunyi di da­lam perut padang pasir Semenanjung Arab itu.

Tahun 1936 minyak mulai menjadi sumber ekonomi dan mengayakan keluarga Saud yang dulunya miskin sebagai penggembala. Apabila minyak telah didapat dan dikeluarkan melalui perkongsian dengan modal dari Amerika, yang mana pada hakikatnya adalah modal Yahudi, maka berduyun-duyunlah Dajjal­dajjal masuk ke Semenanjung Arab yang mana semuanya memakai pengenalan berkebangsaan Amerika.


Kekayaan adalah ujian. Manusia biasanya lebih bertenaga menghadapi kepayahan dan kesukaran, tetapi manusia menjadi lemah bila menghadapi kekayaan dan kesenangan. Maka demikianlah sunnah Allah berlaku di mana­mana dan pada bila-bila masa jua pun, kecuali bagi mereka yang mengerti tentang syukur kepada anugerah Allah.

Kaum keluarga Saudi yang menguasai Nejed dan Hijaz di Semenanjung Arab mulai mendekati kebanggaan dengan adanya kekayaan yang melimpah-limpah. Gedung-gedung besar didirikan, bangunan-bangunan tinggi ditegakkan, tetapi semuanya bukanlah dengan ilmu mereka sendiri.

Perhatikanlah semuanya, dan bandingkanlah dengan apa yang diberitahu oleh Rasul­ullah s.a.w. Bila Dajjal telah keluar, hanya Mekah dan Madinah sahaja yang kakinya tidak sampai kesana. Tetapi tongkatnya bisa mengarahkan apa jua kemahuannya.

Keluarga Saudi sepatutnya insaf dan kembali ke pangkal jalan seperti kekuatan jiwa yang dimiliki oleh Muhammad bin Abdul Wahab guru mereka, dan Muhammad bin Saud datuk mereka.

Keluarga Saudi tidak perlu berbangga yang mereka adalah pelindung Ka'abah dan rumah­rumah suci Islam.

Allah adalah pelindung Ka'abah, seperti yang berlaku di zaman Abdul Muthalib, sekalipun beliau belum Islam dengan syariat yang akan dibawa oleh Muhammad s.a.w. namun beliau dan kemudian anak­nya Abu Thalib adalah pelindung Ka'abah pada lahirnya. Adapun hakikatnya Allah adalah pelindung yang telah menghancurkan pasukan gajah pimpinan Abrahah yang bertujuan untuk menghancurkan Ka'abah itu.

Bahawa Mekah dan Madinah adalah berada di dalam daerah Hijaz, dan sejarah pemerintahan keluarga Saudi di Hijaz baru sahaja bermula pada tahun 1924 Masehi.

Orang-orang Arab dari Hijaz sama sahaja seperti orang­orang Arab dari Nejed, yang menyimpan perasaan untuk menebus kembali kekalahan mereka pada bila-bila masa sahaja jika mereka berpeluang berbuat begitu. Yang demikian seperti yang telah berlaku beberapa kali percubaan yang tidak pernah diketahui ramai, kecuali apa yang telah ber­laku pada 1 Muharram 1400 Hijrah, maka tidak syak lagi akan berlaku nanti percubaan­percubaan di masa hadapan terutama dari suku Quraisy sendiri yang di dalamnya ada suku Bani Hasyim yang mempunyai sejarah sebagai penjaga urusan Ka'abah sebelum dan sesudah Islam.


Sekiranya keluarga Saudi bisa insaf dan mengembalikan urusan negara kepada rakyat seluruhnya, itu adalah sebaik-baiknya, dan itu bermakna kembali kepada teras ajaran Islam.


Memanglah sukar untuk mengharapkan orang-orang yang telah berada di atas untuk turun kembali ke bawah. Seorang dari keluarga diraja Saudi pernah memberi kenyataan bahawa sekalipun di antara keluarga diraja Saudi itu ada percakaran, namun kalau timbul sesuatu
tentangan dari luar sudah tentu mereka akan bersatu. Sebenarnya saya tidak perlu mencampuri urusan politik dalam negara Arab Saudi.

Tetapi oleh kerana saya dapat melihat lebih jauh sesuatu yang akan berlaku di mana semuanya adalah berhubungan dengan Islam dan Muslimin, maka demi kepentingan Islam dan Muslimin terpaksa saya menulis. Sebenarnya sejak beberapa lama dahulu saya telah menulis mengenai masa depan Islam dan telah saya utarakan pandangan saya, yaitu kota-kota Madinah dan Mekah kedua-duanya patut dikuasai bersama oleh Muslimin seluruhnya=================================

5-BILA DAJJAL TELAH KELUAR (2)

Sedekahkan Al Fatihah... buat ALLAHYARHAM...
USTAZ AMALUDDIN DARUS

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

----------------------------------------------------

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ............................ Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ...................................... Orang tua yang tidak mempunyai ibadah, ibarat orang yang tidak ada kekayaan dunia dan akhirat ..................... ..................... Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........ Allah taala memberi modal tubuh (dua) roh dan badan pandai-pandailah untuk menjadikan untung........

Taubat... itu mengumbah nafsu ( mencuci nafsu )

bazar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

'Magog' atau 'Makjujj "Khawarij" 000 injured 000 people . killed 250 2009 2010 2012. 40 hari Rasulullah s 40kms north of Khartoum 6-QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT A massive 8.9 a.w wafat Adolf Hitler.. meninggalkan baki African Union peacekeeper Agama Awal Suku Aryan agen-agen Yahudi AHLI NUJUM ahli-ahli nujum air taubat Akan Di Sambut Akhirnya Kutemukan Kebenaran Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujudku Al Arqam AL Fatihah buat AMALUDDIN DARUS Al-Mahdi Al-Quds all glaciers Allah ada dua jalan. Allah dalam Al-Quran AMALLUDDIN DARUS AMALUDDIN DARUS Amaluddin Darus.Qiamat Amerika menyerang China An Israeli naval patrol killed at least Antarctica is warming Apa itu Islam? Apakah Allah dapat dikenal Arab yang asli Asal-usul Keagamaan Orang India Assad regime was Astronomers using NASA asy-syam attacked Awal Tahun ayat kursi Ayatullah Khomeini Babak Peralihan Bacaan Doa Akhir bangsa Arab Bangsa-bangsa Arab Bani Hasyim Bashar Assad membakar Beirut Not Enough Death to Go Round 1983 BERSABDA Berwudhu BILA DAJJAL TELAH KELUAR bintang ber­ekor blast in Syria's BLOG cerca Islam Bomb Attacks BOMOH Burma's Rakhine State Cairo's central Cho-i-Rong district of Thailand's Christians kill Muslims converge on the holy cities converted to islam .. Daata Darbar Shrine PAKISTAN Dabbat yang ghaib di bumi dajjal Dajjal bermaharajalela.Amaluddin Daru Dajjal telah lama keluar dalam tiga katagori DENDAM YAHUDI Derro ditemui hidup di bawah bumi Di Amerika Pada 9 Sept Dialog Antara Ahlus Sunnah dan Syiah Imamiyah DIBALIK PERANG diganggu digoda dipesong Discovery Channel - Revealed The Hajj diving gear Doa yang disuruh oleh Embah Agung untuk cucu-cicit Dongguan Great Mosque.Xining Dua Dunia Dua Dunia Gedong Songo dua kiblat earthquake Earthquake ...More than 50 egypt history egypt history Mummies Egyptian and Palestinian flags Egyptian anti-government Egyptian army soldiers Egyptians to participate emas hitam.AMALUDDIN DARUS embah agung ENAM PERKARA WANITA engkau kahwini Fatimah az-Zahra February 1 Filipino firaun fled from southern Somalia following the 7.6 magnitude food and water Free Syrian Army Galactic Super-Volcano Erupts Gambaran Neraka Dunia Gaza bound aid flotilla Genghis Khan Genghis Khan 2 gerakan Wahabi Gog and Magog Gog atau Yakjuj Gog dengan Magog golongan Sulaimaniyah Golongan Syi'ah Gunmen stormed in killing Haiti Earthquake: Chronicles of Inferno Haitian earthquake Hamas militants Hampir Akhir Zaman Hari Bakar Quran heard in the Libyan Heavy explosions helicopters massacred holy fasting .Muslim Eid al-Fitr holy fasting .Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta holy month of Ramadan holy month of Ramadan. Lahore Horn of Africa Hundreds of thousands gather for the Friday noon prayer at Mecca's Grand Mosque IBLIS ADALAH NENEK MOYANG SYAITAN IBLIS BELUM BER­SARA.musuh itu adalah memberi erti racun yang bisa. Ibni Taimiyah Ilmu mengenal ILMU TAUHID Imam Mahdi Imam Mahdi as IMAN Semut in Jammu Indonesia Indramayu MAKAM SELAWE INFO RENCANA SENSASI Inside Story - Peace for Darfur investigasi gus im Isa Al Masih Isa Turun ke Bumi Islamic calendar Israel Storming of Gaza aid convoy to Gaza Israeli forces Isu kalimah Allah January February 10 Jarum fitnahnya JATIM Jewish settlers of setting fire to the mosque jihadciptaan Dajjal. JIN dan ALAM GAIB JIN DI RUMAH JIN TIDUR DI BILIK KOSONG KAFIR Kaisaniyah Zaidiyah dan Imamiyah kamu adalah fakir KAMU PASTI MATI Kamu PASTI mati Kamu PASTI mati (3) Sakit keras Karya NAHMAR JAMIL Kathmandu Kaum keluarga Saudi KeArah Kebangkitan kebangkitan kembali Islam KEBERKATAN iLMU Kebrina Kinkade kegilaan manusia kehancuran Arab Kehidupan dan kematian. kejatuhan muslimin Kematian Kematian membongkar wajah sebenar dunia Kemuncak Akhir Zaman Kerajaan Tuhan [174] Kertas Wang Amerika KERUNTUHAN ARAB Keruntuhan ekonomi KETERUBATAN YAHUDI keturunan Adam Keturunan Ham Keturunan Ham Kush KHAHTHAN killing Muslims Kisah BILAL BIN RABAH konco-konconya kuburku kuman-kuman KUNCI dunia Lahore largest demonstration Madinah magnitude earthquake makhluk MAN malaikat dan jin MALANG Man dan Dabbat Manusia di Langit MANUSIA DI LANGIT dan MANUSIA DI BUMI manusia MAN Mars dan Jupiter Maryland MASJID MISTERI DI TUREN Masjid Nabawi: The Prophet's Mosque Mecca and Medina melaknat Yahudi Melihat hitungan hari puasa dari ALMANAK...jawa asli membongkar wajah sebenar dunia.jatuh sakit memesongkan manusia MEMPERBAIKI KEADAAN DUNIA Mengapa Yahudi Bijak me­ngelabui umat MENGGENAL ALLAH menggerunkan menjajah negara-negara Menjelang Babak Peralihan Menjelang wafatnya Mesir dan Hittite sering muncul berperang Millions of people MIMPI RASULLULLAH Misraim MISTERI SETAN 18 - DIBALIK PERANG Mistisisme Mogadishu's Mole People Mongol dan Tartar More than three million Muslims mosque Mount Merapi volcano..25 on October 27 Mt. Ararat Mummies Muslim Muslim Mamilla cemetery in downtown Jerusalem Muslim Rohingya Muslim Suriah National Geographic Nepalese Muslim Ramadan niat penjajahan November 20 occupied West Bank Orang Mole over Pakistan's cultural Pakistans army headquarters in Rawalpindi Palestinian killed Palestinian militants Pandanglah sifat Allah PEKERJAAN ISA pembawa panji hitam. PEMBERSIHAN RUMAH SYAITAN Penemuan Rangka Manusia Raksaksa Kaum A’d peneroka China dan Turki Quaker pengikut Dajjal Perbezaan Semut Dengan Manusia perbuatan syirik Peristiwa Di Masjidil PERKAHWINAN IBLIS perut bumi perut padang pasir pic POKOK politik dan ulamak porak peranda ekonomi PROPAGANDA Protesters remained Put dan Kanaan Qadiriya Badiriya Sufi .mosque in the village of Umm Dawban Qiamat QUAKE HITS INDONESIA quake rocked QUR-AN MENYIMPAN MAKLUMAT Raiwind on the outskirts Rakaman Dalam BaitUllah. dalam kaabah Ramadan at Istiqlal mosque in Jakarta Ramadan fast Ramadan in Jeddah Ramadan in Manila RASULULLAH SAW Rasulullah Shallallahu `alaihi wasallam Ratu Dunia read the Koran RENUNGAN KE ZAMAN SILAM retreating ripping RUMAH MAKHLUK HALUS DURJANA SEPERTI IBLIS Rusia 'Gog' Sabai'yali sakaratul maut. Salahuddin Al­Ayubi Sayidi Syeikh Muhammad AsSuhaimi Scared Sacred (2004) Scientists warn that glaciers in the Andes second largest city of Aleppo Sejarah Ngeri Penindasansyiria Semenanjung Arab Serahkan diri kepada tuan yang empunya diri. shocking image Silver Spring Sixty-third anniversary SOLATNYA Somali women Somalia government southern Indonesia Sumatra island survivors fought Syed Hussein Shahab Syed Jamaluddin AI-Afghan Syed Jamaluddin Al-Afghani Syi'ah imam dua belas Syi'ah Indonesia..Husein Shahab SYRIA; Freedom vs Dictatorship Syrian government troops using tanks Tablighi Ijtema Tahrir Square Tahrir Square 8:30am Taliban Terrorists Tanda Kemunculan Tausiah Ayah teng­gelam bumi Thariqat Embah Agung The 7.0-magnitude The Aramco Exploration the holy fasting month of Ramadan Thousands of people tiga Kutbah tipu muslihat trazedi FIRAUN trisula Tsunami hits Japan after 8.9 Tujuh Sangkakala tukang nujum TUKANG RAMAL Turki kecil tv france24 Umaiyah dan Abbasiyali umat Islam Rohingya USTAZ USTAZ AMALUDDIN DARUS USTAZ Asri Ibrahim. Rabbani meninggal dunia. Ustaz Fathul Bari Masuk Masjid SYIAH Buat Apa Ustaz Haji Shaari Mohd Yusuf UTUSAN SYAITAN WAFAT wilayah ikhlas worldwide Yahudi Yahudi dunia Yahudi menaklukkan Yak­juj (RUSia) zaman Abdul Muthalib zaman ini ZAMAN KEMUNCULAN MAHDI